Zakelijk

Mercedes verzekering

Als trotse eigenaar van een Mercedes auto, wil je natuurlijk zo veel mogelijk de weg op. Dit wil je natuurlijk wel veilig en zorgeloos doen. Omdat er op de weg nu eenmaal een ongeluk kan gebeuren, is het verstandig om je auto te verzekeren met een Mercedes verzekering. Met de Mercedes autoverzekering ben je goed verzekerd tegen onder andere diefstal en schade. Bekijk de beste Mercedes verzekeringen via Verzekering.nl

De juiste Mercedes autoverzekering vinden

Het is belangrijk dat je, voordat je begint met vergelijken, goed weet wat voor autoverzekering je wilt. De schade die je kunt verrichten met een auto kan fors oplopen. Een WA-autoverzekering is niet voor niets verplicht in Nederland. Als je niet de juiste Mercedes verzekering hebt afgesloten, is de kans groot dat je een gedeelte zelf zult moeten betalen. Daarentegen wil je ook niet onnodig te veel betalen. Overweeg bepaalde dekkingen en zorg dat je onbezorgd de weg op kan.

Dekkingen voor een Mercedes autoverzekering

Om de Mercedes autoverzekering te vinden die het best bij jou past, moet je onder andere kijken naar de leeftijd van je auto. Als je een nieuwe Mercedes of jonge occasion rijdt, kies je waarschijnlijk voor een andere dekking dan wanneer je een tien jaar oude Mercedes rijdt. Lees hieronder meer over de verschillende dekkingen voor je Mercedes verzekering.

WA-verzekering

Als je een WA-verzekering neemt, dekt je verzekering in geval van schuld alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt. De WA-verzekering is het meest interessant als je Mercedes ouder dan 15 jaar is. De cataloguswaarde is namelijk dusdanig afgenomen dat de verzekeringskosten niet opwegen tegen eventuele schades die je rijdt.

Beperkt Casco autoverzekering

Heb je een Mercedes die tussen de zes en elf jaar oud is, dan is een Beperkt Casco verzekering vaak de beste optie. Deze dekking dekt de schade aan anderen, maar ook in beperkte mate de schade aan je Mercedes. Aangezien je Mercedes nog een relatief jonge auto is, ben je in geval van schade vaak goedkoper uit met een Beperkt Casco verzekering dan met een WA-verzekering.

Mercedes Allrisk autoverzekering

Als je niets aan toeval wil overlaten, dan is een Allrisk verzekering waarschijnlijk de beste optie. Als je Mercedes jonger is dan zes jaar, is een Allrisk verzekering vaak de beste keuze. De cataloguswaarde is nog hoog en schades aan je auto kunnen duur uitvallen. Een Allrisk verzekering dekt alle schade aan anderen en vrijwel iedere schade aan je eigen auto. Een Allriskverzekering is stukken voordeliger dan zelf de schade betalen.

Stappenplan voor het afsluiten van een Mercedes autoverzekering

Wat voor Mercedes je ook rijdt, Verzekering.nl biedt je een overzicht van de voor jou meest relevante Mercedes autoverzekeringen. Dit gebeurt aan de hand van het kenteken en een paar persoonlijke gegevens. Daarbij word je geïnformeerd over de dekking van iedere aanbieder. Zo weet je dus precies welke Mercedes autoverzekering voor jou de beste optie is.

Bij Verzekering.nl sluit je in slechts 10 minuten een Mercedes autoverzekering af. Met de volgende stappen ga je direct verzekerd de weg op.

Stap 1; Vul je gegevens in

Als je Mercedes verzekeringen wilt afsluiten, dan zul je enkele gegevens moeten invullen. Denk dan een je kenteken, adres, geboortedatum en je eventuele schadevrije jaren. Je kunt je schadevrije jaren terugvinden op je huidige polis. Als dit de eerste autoverzekering is die je gaat afsluiten, is het aantal schadevrije jaren 0. Het kan ook zijn dat het aantal schadevrije jaren een negatief getal is. Als het dat het geval is heb je eerder een flinke schade gereden.

Stap 2; Kies je dekking

Na het invullen van je gegevens, is het tijd om te kiezen voor een bepaalde dekking. Je kunt kiezen uit de WA-verzekering, de Beperkt Casco verzekering en de Allrisk verzekering. De verschillen tussen deze dekkingen kun je hierboven lezen. Bekijk de verschillen en kies de Mercedes autoverzekering die past bij je Mercedes.

Stap 3; Vergelijk de dekkingen en kies

Aan de hand van je gegevens en wensen, wordt er een selectie gemaakt van de meest passende Mercedes autoverzekeringen. Nu kun je ze vergelijken en kiezen welke het beste bij je past.

Stap 4; Bekijk de aanvullende dekkingen

Als je een geschikte Mercedes verzekering hebt gevonden, kan je nog kiezen uit aanvullende dekkingen. Daarmee kan je je nog beter laten verzekeren. Voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn; een inzittendenverzekering, pechhulpverzekering of een rechtsbijstandverzekering.

Stap 5; Sluit je Mercedes autoverzekering af

Nadat je alle stappen hebt gevolgd, stuurt Verzekering.nl je aanvraag naar de desbetreffende verzekeraar. Tot het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je van Verzekering.nl voorlopige dekking. Je kunt dus direct verzekerd de weg op.

Mocht je aanvraag geweigerd zijn, kun je via Verzekering.nl gewoon een nieuwe aanvraag naar een andere verzekeraar sturen. Als je aanvraag is geaccepteerd, vergeet dan niet je oude verzekering op te zeggen.

De beste Mercedes autoverzekeringen vergelijken

De beste verzekeringen voor je Mercedes vind je via Verzekering.nl. Dankzij de Mercedes autoverzekering ben je goed verzekerd tegen onaangename gebeurtenissen. Met behulp van de onafhankelijke vergelijker van Verzekering.nl, kun je gemakkelijk de beste autoverzekering vinden voor jouw Mercedes. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

 

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven