Tandongevallenverzekering

Direct en veilig een verzekering afsluiten

Onze top 5 ongevallenverzekeraars
De tandongevallenverzekering is een variant op de ongevallenverzekering. Dankzij de tandarts ongevallenverzekering kan de schade aan je gebit hersteld worden en de kosten gedekt. De kosten van behandelingen van gebitsschade kan flink oplopen. Door een tandongevallenverzekering af te sluiten, verzeker je jezelf er tegen dat je deze kosten niet uit eigen zak hoeft te betalen. Lees op deze pagina waarom je een tand ongevallenverzekering moet afsluiten en in welke gevallen je wel of niet verzekerd bent.

De vergoedingen van tandongevallenverzekering

De tandongevallenverzekering is geen algemene verzekering voor schade aan je gebit. De tandarts ongevallenverzekering keert alleen een bedrag uit na een ongeval. Voor klachten of andere schade aan je gebit, is het verstandig om een aanvullende dekking af te sluiten bij je zorgverzekering.

Wel gedekt door de tandarts ongevallenverzekering

Een tandarts ongevallenverzekering vergoedt de tandartskosten nadat je een ongeval hebt gehad. Als je betrokken bent bij een ongeval, is dat natuurlijk nooit fijn. De kans is aanwezig dat je letsel of anderzijds schade oploopt. Zo kun je ook schade oplopen aan je gebit. De tandarts ongevallenverzekering dekt deze schade.

Wat niet wordt gedekt door de tandongevallenverzekering

De tandongevallenverzekering dekt dus alleen de schade aan je gebit na een ongeval. Je bent dus niet standaard in alle gevallen verzekerd. De situaties waarin je niet gedekt bent met deze verzekering, zijn:
  • Je hebt schade opgelopen aan je gebit als gevolg van inname van alcohol.
  • Je hebt schade opgelopen aan je gebit als gevolg van het uitoefenen van een vechtsport.
  • Je hebt kosten die verband hebben met orthodontie.
  • Je hebt schade opgelopen aan je gebit met opzet of onvoorzichtigheid.
  • Je hebt schade opgelopen aan je kunstgebit.
  • Je hebt anderzijds tandartskosten die geen verband hebben met een ongeval.

Maximale vergoeding tandarts ongevallenverzekering

De maximale vergoeding van je tandarts ongevallenverzekering schommelt per verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars krijg je tot een bedrag van maximaal €20.000 vergoed per ongeval. Het is verstandig om tijdens het vergelijken rekening te houden met de verschillende vergoedingen. Bij niet alle verzekeraars is de maximale vergoeding gelijk.

Redenen om een tandarts ongevallenverzekering

Er zijn verschillende redenen om een goede tandarts ongevallenverzekering af te sluiten. Door een tandongevallenverzekering af te sluiten, kun je profiteren van enkele voordelen. Daarnaast zorg je er ook voor dat je enkele risico’s misloopt.

Voordelen van een tandongevallenverzekering

Het afsluiten van een tandongevallenverzekering kent enkele voordelen. Door goed te vergelijken op Verzekering.nl, vind je een goede tandarts ongevallenverzekering die bij jou past. Zo zorg je er voor dat je kunt mee profiteren van de volgende voordelen:

  • Tandarts kosten worden vergoed na een ongeval.
  • Je kunt je na een ongeval focussen op je herstel in plaats van op eventuele rekeningen.

Risico’s zonder een tandongevallenverzekering

Mocht je ervoor kiezen om geen tandarts ongevallenverzekering af te sluiten, is de kans aanwezig dat je enkele risico’s loopt. Daarnaast zul je ook de hierboven genoemde voordelen mislopen. Voorbeelden van de eventuele risico’s, zijn:

  • Schade (oplopend in duizenden euro’s) zal je uit eigen zak moeten betalen.
  • Er is een kleine kans dat je aanvullende tandarts verzekering de (volledige) schade vergoed.

Tandongevallenverzekering vergelijken op Verzekering.nl

Op Verzekering.nl kun je gemakkelijk de beste tandongevallenverzekeringen met elkaar vergelijken. Of je nu op zoek bent naar de goedkoopste of beste verzekering. Door gebruik te maken van de onafhankelijke online vergelijker, vind je altijd een passende verzekering. Binnen enkele minuten kan je al dé verzekering voor jou hebben gevonden.

Vergelijk tandongevallenverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven