Wat krijgt u vergoed aan vuurwerkschade?

Opstalverzekering nieuws

Wat krijgt u vergoed aan vuurwerkschade?

2 minuten leestijd
Elke jaarwisseling veroorzaakt vuurwerk veel schade aan auto’s, woningen en spullen, maar welke kosten hiervan dekt uw verzekeraar? Misschien bent u een van de pechvogels die schade heeft opgelopen. Dan is het verstandig om na te gaan wat uw verzekeraar vergoedt. Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Autoschade door vuurwerk

Als u een autoverzekering met een WA+-dekking hebt (beperkt casco) of een allrisk-verzekering is storm- en brandschade doorgaans verzekerd. Vuurwerkschade valt dan onder de branddekking van uw auto. Als u alleen een WA-verzekering heeft dan vergoedt de verzekeraar geen autoschade veroorzaakt door vuurwerk. Weet u wie de schade heeft veroorzaakt? Geef dit dan aan. De verzekeraar verhaalt de schade dan bij de desbetreffende persoon. Let op: het kan gebeuren dat u premiekorting en schadevrije jaren verliest als u de schade bij uw verzekeraar claimt. Bedenk dus wel of het niet voordeliger is om zelf voor de schade te betalen. Benieuwd welke verzekeraar uw autoschade vergoedt? Vergelijk dan nu met onze autoverzekeringsvergelijker.

Schade aan uw woning en spullen

Als uw woning brandschade heeft door vuurwerk dekt uw opstalverzekering dit. Het is wel belangrijk om de polisvoorwaarden van uw verzekeraar te lezen. Vuurwerkschade door smelten, schroeien of ontploffen hoort namelijk vaak bij een uitgebreidere opstalverzekering. Ook schade aan glas, zoals ruiten valt niet standaard onder je opstalverzekering. Uw spullen die door vuurwerk zijn beschadigd vallen onder de inboedelverzekering. Schade aan bijvoorbeeld kleding vergoedt uw verzekeraar.

Vuurwerkschade door eigen schuld

Zelf schade veroorzaakt met het afsteken van vuurwerk? Dan kunt u gebruik maken van uw aansprakelijkheidsverzekering. Als uw kind schade veroorzaakt is dit ook gedekt. Als u uzelf hebt verwond met vuurwerk dan is zorg te verhalen op de zorgverzekering.

Voorzorgsmaatregelen vuurwerkschade

Om vuurwerkschade te voorkomen kunt u de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Sluit de brievenbus af
  • Zet afvalcontainers binnen of op slot
  • Zet auto’s binnen of op een bewaakt, afgesloten terrein
  • Draag veiligheidsbrillen en kleding van katoen of wol

 

Kortom, veel vuurwerkschade valt onder de dekking van uw verzekeraar. Wees wel altijd alert op de polisvoorwaarden: deze verschillen per verzekeraar. Daarnaast is voorkomen altijd beter dan genezen. Volg dus onze tips en vier oud en nieuw met een minder groot risico op schade. Verzekering.nl wenst u een prettig 2018.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven