Zakelijk

​Motor rijklaar maken voor het motorseizoen: wat moet u weten?

Motorverzekering nieuws

​Motor rijklaar maken voor het motorseizoen: wat moet u weten?

2 minuten leestijd
Het is weer lente en dat betekent dat de motoren weer uit de garages worden gehaald. De echte liefhebber toert kilometers door het land. Wat moet u regelen voordat u op pad gaat?

Opknapbeurt

Voordat u op de motor wegrijdt, moet er natuurlijk wel het een en ander gebeuren. Kijk uw motor goed na, zodat u niet onverwacht met pech onderweg staat. Zorg ervoor dat de accu is opgeladen. Check ook altijd de benzinetank. Soms kan de benzine in de carburateurs zijn vervlogen, dan moet het kraantje onder de carburateur worden opengedraaid. Nieuwe benzine in de tank, tank even schudden en meestal is hij dan weer goed.

Vergeet ook de olie niet te peilen en de remvloeistof te verversen. Kijk de banden na op scheurtjes en controleer of de ketting nog goed is. Natuurlijk test u de verlichting, de koppeling en of alle knopjes werken. Vergeet ook uw helm niet.

Motorverzekering

Zonder motorverzekering mag u de weg niet op. Misschien heeft u uw verzekering wel stopgezet toen uw motor in de winterstalling ging. Kijk na waar u precies voor verzekerd bent en of u een uitgebreidere verzekering nodig heeft. Misschien heeft u ook wel een reisverzekering nodig voor die lange roadtrip naar Italië.

Verschillende soorten motorverzekeringen

Naast de WA verzekering, WA Beperkt Casco en de WA Volledig Casco zijn er ook aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld de no-claim bescherming en de nieuwwaarde dekking. Er zijn ook speciale verzekeringen voor bezitters van een Harley Davidson. Daarnaast kunt u bij sommige verzekeringsmaatschappijen korting krijgen op uw premie als u nog een ander voertuig wil verzekeren, bijvoorbeeld uw auto. Vergelijk verschillende verzekeringen op Verzekering.nl en kies de verzekering die bij u past.

Routes

Nu u verzekerd bent, houdt niets u meer tegen. Maak mooie roadtrips door Nederland of kies ervoor om door te reizen naar het buitenland. Om zorgeloos op reis te gaan, zorgt u dat u verzekerd bent voor pech onderweg. Zeker in het buitenland zijn de wegen niet altijd van goede kwaliteit.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven