Zakelijk

Toename afwijzing en stopzetting dierenverzekering

Dierenverzekering nieuws

Toename afwijzing en stopzetting dierenverzekering

2 minuten leestijd
Sinds de start van de pandemie, die begon op 27 februari 2020, hebben veel mensen een nieuw huisdier genomen met een bijbehorende dierenverzekering. Vooral honden zijn in trek. Mensen hebben, nu zij zoveel mogelijk thuis moeten blijven, meer tijd om handen voor de opvoeding van een dier. Erkende fokkers weten de vraag niet bij te houden en dat brengt problemen met zich mee.

Vervalste inentingen, te jonge pups, geen chips en geen registratie: er is aardig wat mis met een groot deel van de honden die op het moment online verkocht worden. Toch kunnen veel mensen niet wachten op een nest van een erkende fokker en wagen ze het erop. Maar liefst één op de vijf mensen heeft zijn trouwe viervoeter op Marktplaats gevonden, met alle gevolgen van dien.

Afwijzing dierenverzekering

Vele mensen nemen een dierenverzekering voor hun nieuwe dier. Dit doen zij om risico’s uit de weg te gaan en om verzekerd te zijn van de juiste zorg voor hun nieuwe maatje. Omdat een dierenverzekering bij wet niet verplicht is, mogen dieren afgewezen worden indien een verzekeraar daar reden toe ziet. Ook in 2020 werden er veel dieren afgewezen. Veel van de nieuwe huisdieren waren immers al ziek nog vóórdat de eigenaren een verzekering wilden afsluiten.

Stopzetting dierenverzekering

Omdat er vaak van alles mis blijkt te zijn met de hondjes, worden de dieren vaak al snel doorverkocht en worden dierenverzekeringen stopgezet. Ook valt het op dat mensen regelmatig te impulsief een huisdier kopen en hier al snel spijt van hebben. Marktplaats is het meest voor de hand liggende platform voor deze doorverkoop en het aantal dierenadvertenties loopt dan ook met de dag op. Een groot deel van de aangeboden puppy’s komt uit het buitenland, waar vaak sprake is van illegale hondenhandel. ,,Buitenlandse fokkers houden zich vaak niet aan Europese regels. Moeders leven in slechte omstandigheden en de pups zijn vaak ongezond.’’, zo meldt Annemarie Rozeboom, woordvoerder van de beroepsorganisatie voor dierenartsen in Nederland.

Maximale leeftijd dierenverzekering

Naast het feit dat vele dieren afgekeurd werden door verzekeraars vanwege lichamelijke klachten, worden heel veel dieren zonder klachten ook niet geaccepteerd. Zo is er vaak een maximale leeftijd waarop een huisdier nog verzekerd kan worden. Een leuke asielkat gevonden van 12 jaar? Reken er in ieder geval maar op dat je zelf volledig mag opdraaien voor de kosten van een doktersbezoek. De maximale leeftijd van een huisdier ligt namelijk gemiddeld op 10 jaar. Neem voor het afsluiten van een dierenverzekering dan ook contact op met de verzekeraar. Zo weet je zeker dat jouw beestje altijd de juiste verzorging krijgt indien nodig.

Dierenverzekeringen vergelijken

Benieuwd bij welke verzekeraar je het goedkoopst uit bent en welke het best bij jou en jouw dier past? Verzekering.nl helpt je graag met het vinden van een antwoord op deze vraag! Op de website kom je er binnen enkele minuten achter welke verzekeraar de beste keuze is. Ook kun je daar nog meer lezen over het premiebedrag en het eigen risico en krijg je antwoord op vele veelgestelde vragen. Bezoek de website van Verzekering.nl en vindt een dierenverzekeraar passend bij jouw huisdier.

Verzekering.nl: dé onafhankelijke vergelijkingswebsite met het beste aanbod en passend advies, speciaal voor jou!

Vergelijken, afsluiten en besparen ging nog nooit zo makkelijk.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven