Nu al boeken of wachten totdat je vliegtuig zeker vliegt in de zomervakantie?

Reisverzekering nieuws

Nu al boeken of wachten totdat je vliegtuig zeker vliegt in de zomervakantie?

2 minuten leestijd
Vliegtuigmaatschappijen schrappen veel vluchten voor deze zomer, hierdoor zien honderdduizenden mensen hun vakantieplannen in het water vallen. Er worden zelfs nog vluchten gecanceld die afgelopen week geboekt zijn waarbij werd gezegd dat de vakantiebestemmingen gewoon open zijn.

De maatschappijen stellen voor om je reisdatum te veranderen. Maar moet je dit zomaar pikken, want niet iedereen kan zomaar hun vrije dagen veranderen. Veel mensen gaan zich nu dan dus ook afvragen of het wel verstandig is om nu al een vakantie te gaan boeken voor deze zomervakantie. Het cancelen van de boekingen is een gevolg van corona. Daarom mogen de maatschappijen volgens het ministerie vouchers aanbieden aan hun klanten die een jaar geldig zijn, in plaats van het terugbetalen van de reis op dit moment. Bij annuleringen van al geboekte vluchten door Air France, KLM of Transavia, kunnen klanten wel geld terugkrijgen, ook als ze al een voucher hebben ontvangen. Dat heeft het moederbedrijf Air France-KLM bekendgemaakt. Bij de andere maatschappijen is het zo dat als je de voucher niet tijdens dat jaar gebruikt, je dan je geld kan terugvragen.

Risico zomervakantie

Het is moeilijk om te bepalen of het verstandig is om nu al je zomervakantie te boeken naar bijvoorbeeld Spanje of Griekenland. Dit komt voornamelijk omdat deze landen pas opengaan op 1 juli. Maar als je zo lang wacht met het boeken van je vakantie, dan kan het zo zijn dat het al is volgeboekt. Dit gebeurt ook eerder omdat er dit jaar simpelweg gewoon minder capaciteit is op de bestemmingen, omdat deze bestemmingen minder mensen mogen ontvangen vanwege de corona wetgeving. De vraag is dus of je het risico wilt lopen. Bij het boeken van een pakketreis loop je wel iets minder risico, omdat je hierbij wel de garantie hebt dat je een voucher krijgt of dat je na een jaar je geld kan terugvragen.

Stel dat je je vlucht en accommodatie los van elkaar boekt, kan je wel in de problemen raken. Het kan dan zo zijn dat het land wel open is, maar dat je vlucht er naartoe niet gaat. Degene die je accommodatie verzorgt kan daar niks aan doen en zal je geld waarschijnlijk niet teruggeven in deze situatie. Daarom is het van belang dat je een goede annuleringsverzekering hebt. Voordat je je zomervakantie boekt is het verstandig om hier goed naar te kijken en te vergelijken wat het beste is voor je situatie.

Reisverzekering vergelijken

Wil je meer informatie over reisverzekeringen of wil je reisverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven