Europa gaat weer open. Reisverzekering tips!

Reisverzekering nieuws

Europa gaat weer open. Reisverzekering tips!

2 minuten leestijd
Landen hielden de afgelopen maanden hun grenzen dicht en alle vakanties werden bijna geannuleerd. Veel landen uit Europa verwachten dat ze het hoogtepunt van corona hebben gehad. Daarom hebben meerdere landen besloten om de grenzen langzaam weer open te gaan gooien. Daarbij worden de regels ook versoepeld en gaan er weer steeds meer vluchten gepland worden. Wij zetten hier een paar tips voor je op een rijtje waar je op moet letten als je nog overweegt om deze zomer een vakantie te gaan boeken.

Het toerisme kan in veel Europese landen langzaam weer worden opgestart, dit komt omdat deze landen van code oranje naar code geel zijn gegaan. Maar toch is ook in die landen corona nog steeds aanwezig. Lees hier verder de reisverzekering tips:

Pakketreis

Hierdoor blijft de vraag of er weer een nieuwe uitbraak komt. Mocht dit gebeuren dan zal je verzekeraar je niet terughalen naar Nederland, omdat je van tevoren kon weten dat de kans aanwezig was dat dit kon gebeuren. Ook zal de overheid je niet terughalen naar Nederland. Als je voor een pakketreis kiest kan je met een veiliger gevoel op reis. Omdat met een pakketreis je verblijf en de reis ernaartoe gecombineerd zijn. De reisorganisatie is namelijk verplicht om je in geval van nood eerder naar huis te brengen.

Annuleringsverzekering

De tweede reisverzekering tips die we je willen meegeven is: Reizen die vanwege corona geannuleerd worden, worden niet meer vergoed door een annuleringsverzekering. Als je reis om een andere reden geannuleerd wordt geldt een annuleringsverzekering nog wel. Een van die redenen zou kunnen zijn dat je vakantie niet door kan gaan vanwege ziekte of het overlijden van een naaste. Op zulke momenten kan je gewoon nog je annuleringsverzekering gebruiken.

Zorgverzekering

De zorg kan in het buitenland soms duurder zijn. Met een basiszorgverzekering uit Nederland worden altijd de kosten van de spoedeisende hulp in het buitenland vergoed. Dit is echter wel maar tot het maximaal geldende tarief in Nederland, in het buitenland kan de zorg soms namelijk duurder zijn. Met een aanvullende zorgverzekering kan je dit bedrag wel dekken. Dit kan je meeverzekeren op je reisverzekering.

Wil je meer informatie over reisverzekeringen of wil je reisverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven