Waarschijnlijk geen festivals in 2021, verzekeraars bieden geen dekking tegen pandemie

Opstalverzekering nieuws

Waarschijnlijk geen festivals in 2021, verzekeraars bieden geen dekking tegen pandemie

2 minuten leestijd
Het is nog afwachten of de festivals van 2021 wel door kunnen gaan. Het is nog onduidelijk hoe de ontwikkeling van het coronavirus gaat lopen, maar ondertussen kunnen festivals zich niet meer tegen een pandemie verzekeren.

De kabinetsmaatregel om tot 1 september alle grootschalige bijeenkomsten te verbieden, heeft ervoor gezorgd dat het werk in de branche direct tot stilstand is gekomen. Cijfers tonen de impact van de maatregelen aan: 1500 grotere festivals, evenementen en concerten, met gezamenlijk zo’n 35 miljoen bezoekers en een omzet van 1,5 miljard euro kunnen niet hun doorgang vinden. Tienduizenden ondernemers en hun medewerkers moeten vrezen voor hun bedrijf. De schade loopt dagelijks met tonnen op.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben verzekeraars de kostendekking van een pandemie uit het pakket gehaald. Evenementenbureaus die dit jaar nog verzekerd zijn, krijgen wel nog uitbetaald.

Met een geschat omzetverlies van 3,5 miljard euro halen veel ondernemers het jaar 2021 misschien niet eens. Organisatoren van festivals en grote evenementen beginnen vaak ruim een jaar van tevoren met plannen. Ze maken dan ook al gelijk kosten. Maar nu is het risico voor de verzekeraars te groot om een pandemie clausule in de pakketten op te nemen. Hierdoor wordt het risico om op dit moment een festival te gaan opzetten ook te groot.

Hiervoor moeten oplossingen komen, mochten de festivals wel willen doorgaan in 2021. Een mogelijke oplossing is dat de overheid een garantiefonds opricht om een deel van de eventuele schade te dekken. Wel zal het fonds alleen moeten uitkeren aan Nederlandse belanghebbenden om te zorgen dat de evenementenbranche kan blijven bestaan. Het hebben van een verzekering is zeer belangrijk om de festivals door te kunnen laten gaan.

Wilt u meer informatie over verzekeringen of wilt u verzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven