Zakelijk

Verzekerd vanuit huis werken

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Verzekerd vanuit huis werken

2 minuten leestijd
Door het coronavirus heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de bevolking van Nederland aangeraden zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Dit advies is gegeven om te verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel mensen werken nu dus vanuit huis, misschien u ook wel, waardoor de risico op schade in huis is toegenomen. Wij vertellen u welke schade u kunt claimen bij uw werkgever en welke schade voor uw eigen rekening is.

Vergoeding van schade aan uw apparatuur

Bedrijfsapparatuur

Indien u schade heeft gemaakt aan de apparatuur van uw werk, liggen de verantwoordelijkheid en kosten bij de werkgever. Roekeloze omgang van de apparatuur wordt niet vergoed, uw draait dan zelf op voor de eventuele kosten.

Eigen apparatuur

Op het moment dat u thuis gaat werken met uw eigen apparatuur, is het verstandig om hierover afspraken te maken met uw werkgever met betrekking tot het verzekeren.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

  • U kiest ervoor uw eigen laptop te gebruiken, maar uw werkgever biedt u een laptop aan. De verantwoordelijkheid van uw eigen laptop ligt dan bij u.
  • Uw werkgever geeft u een maandelijkse vergoeding voor schade, onderhoud en slijtage van uw eigen laptop die u voor uw werkzaamheden gebruikt.

Bij een aantal verzekeraars kunt u uw telefoon en laptop verzekeren. Wij vertellen u hierover meer in een van onze andere blogs:/n/2020/03/17/het-verzekeren-van-val-en-stootschade-aan-smartphones,-tablets-en-laptops/

Inboedelverzekering

De voorwaarden bij inboedelverzekeringen zijn de laatste jaren veranderd. Verzekeraars stellen strengere eisen aan dekking bij elektronica. De meeste verzekeraar dekken uw elektronische apparaten enkel wanneer u een allrisk inboedelverzekering heeft afgesloten. Check de voorwaarden van uw inboedelverzekering dus goed, zodat u niet voor onverwachte kosten staat.

Voordelen van thuiswerken

Thuis werken brengt niet alleen nadelen met zich mee, zoals de slijtage van uw eigen apparatuur, maar ook voordelen.

Een aantal voordelen van thuiswerken:

  • Thuiswerken bespaart tijd. U hoeft niet meer naar uw werk te reizen, waardoor u tijd bespaard.
  • Thuiswerken biedt een betere balans van werk en privé. U heeft de mogelijkheid meer te kiezen wanneer u werkt.
  • Indien u kinderen heeft biedt thuiswerken u de kans meer met uw kinderen te zijn. U heeft eventueel geen kinderopvang meer nodig, wat u ook geld bespaard.
  • Thuiswerken bespaart reiskosten. U hoeft niet meer naar uw werk te reizen, waardoor u geld bespaard.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven