Storm Ciara

Opstalverzekering nieuws

Storm Ciara

2 minuten leestijd
Afgelopen weekend raasde er een storm door Nederland: storm Ciara. In het weekend waren er sterke windstoten tot wel 140 kilometer per uur. Het KNMI had gewaarschuwd met Code oranje voor heel Nederland. Code oranje betekent dat er een grote kans op gevaarlijk en extreem weer is. Het KNMI raadt u dan aan voorbereid te zijn, aangezien het weer schade, letsel en veel overlast kan brengen. Inmiddels is de storm al wat rustiger geworden, maar kunnen we de aankomende dagen nog steeds stevige windstoten en regenbuien verwachten.

Vluchten geannuleerd

Afgelopen weekend zijn er 240 vluchten op Schiphol in Amsterdam geannuleerd. Komende dagen zullen hier zich nog meer vluchten bij aansluiten. Niet alleen Schiphol heeft last van de storm, andere vliegvelden in Nederland en België hebben er ook last van. Er worden zowel in Nederland als België vluchten geannuleerd.

Wanneer uw vlucht geannuleerd wordt door een luchtvaartmaatschappij heeft u twee keuzes. U kunt ervoor kiezen om uw geld terug te vragen of u kiest voor een vervangend vliegticket. Als u kiest voor het geld terugvragen, staat het bedrag van het ticket binnen zeven dagen op uw rekening. Als u kiest voor een vervangend vliegticket, is de luchtvaartmaatschappij u verplicht verzorging aan te bieden tot uw vervangende vlucht vertrekt.

Vergoeding bij stormschade

Er is sprake van stormschade bij een windkracht van 9 (windsnelheid tussen 75 en 88 kilometer per uur), maar stormschade wordt bij de meeste verzekeraars al vergoed bij een windkracht van 7 (windsnelheid tussen 50 en 61 kilometer per uur).

Uw opstalverzekering dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Wanneer er bomen en takken vallen op uw huis, uw schutting omvalt of wanneer uw dakpannen naar beneden vallen wordt dit vergoed door uw verzekeraar.

Uw inboedelverzekering dekt schade aan spullen in uw huis, maar claims van stormschade bij uw inboedelverzekering zijn lastig. Claims die gaan over nalatigheid of achterstalligonderhoud van spullen worden niet snel vergoed door verzekeraars. Andere schades kunt u uiteraard wel claimen bij uw inboedelverzekering.

Het beperken van stormschade

Wij geven u een aantal tips hoe u het beste stormschade kunt beperken.

Stormschade aan uw woning:

  • Ruim losliggende spullen en parasols op
  • Sluit uw rolluiken en zonneschermen
  • Controleer zaken zoals schuttingen, dakpannen en versieringen aan uw muren of deze wel stevig genoeg vastzitten
  • Maak u dakgoten en regenpijpen schoon
  • Snoei uw bomen in uw tuin en verwijder loshangende takken

Stormschade aan uw auto:

  • Probeer het gebruik van uw auto te beperken
  • Houd ruime afstand op de weg en let op uw snelheid
  • Houd beide handen aan het stuur
  • Gebruik geen aanhanger
  • Parkeer uw auto zo min mogelijk onder bomen of in de buurt van bomen

Wilt u overstappen van verzekeraar of uw verzekering vergelijken? Dat kan op onze site. Want wat voor u de goedkoopste en beste zorgverzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het is daarom slim om de verschillende zorgverzekeringen en verzekeraars op een rijtje te hebben en deze met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor onze vergelijkingssite: verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven