Zakelijk

5 belangrijke punten bij het kiezen van een zorgverzekering

Zorgverzekering nieuws

5 belangrijke punten bij het kiezen van een zorgverzekering

2 minuten leestijd
Het einde van het jaar nadert. Sinterklaas is aangekomen in het land, Kerst komt steeds dichterbij en de eerste plannen voor Oud & Nieuw worden met elkaar besproken. Het einde van het jaar betekent ook dat het weer mogelijk is om over te stappen van zorgverzekering.

De premies en voorwaarden voor de verzekeringen zijn inmiddels bekendgemaakt door de zorgverzekeraars. Hét moment om te beslissen of u wel of niet overstapt. Tot 31 december kunt u uw huidige zorgverzekering opzeggen. Vervolgens heeft u tot 31 januari de tijd om een zorgverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar.

Overstappen of niet? Houd hier rekening mee

Bij het overstappen van uw zorgverzekering zijn een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden. Focus niet alleen op de kosten, maar kijk ook goed naar welke zorg u nodig denkt te hebben. Verzekering.nl zet hier de belangrijkste punten op een rijtje die komen kijken bij het kiezen van een zorgverzekering.

1. Het eigen risico

Het eigen risico blijft, net als in 2018, €385. Bij elke basisverzekering heeft u een verplicht eigen risico. Dit is het deel van de kosten dat u zelf moet betalen als er zich iets voordoet waarvoor u verzekerd bent. Pas na deze kosten worden de zorgkosten door uw zorgverzekeraar betaalt. Het is mogelijk om het bedrag aan eigen risico te verhogen met €500. Hoe hoger het bedrag van uw eigen risico, hoe lager uw premie.

2. Het soort polis

Er zijn vier verschillende soorten polissen waar u uit kunt kiezen, namelijk: een natura, een restitutie, een combinatie of een budget -polis. In dit artikel wordt uitgebreid verteld wat elke polis inhoudt. Kijk van te voren goed naar de verschillen en voorwaarden per verzekeraar.

3. Inhoud van het basispakket

Einde van het jaar betekent ook dat er weer veranderingen worden doorgevoerd in het basispakket. In dit artikel staan alle veranderingen voor 2019 op een rijtje.

4. De aanvullende verzekering

Het is ook mogelijk om, naast uw verplichte basisverzekering, een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit is alleen handig als u veel ziektekosten verwacht die niet worden vergoed door de basisverzekering. Lees van te voren goed de verschillen per verzekeraar. Niet elke aanvullende verzekering vergoedt hetzelfde. Meestal gaat dit om een maximale vergoeding per behandeling of een maximaal aantal behandelingen.

5. Twee weken bedenktijd

Wilt u na het afsluiten van uw nieuwe zorgverzekeraar toch nog overstappen? Dat kan. U heeft namelijk recht op 14 dagen bedenktijd op alle afgesloten verzekeringen vanaf het moment dat u de polis heeft ontvangen. Houdt er echter wel rekening mee dat dit alleen geldt bij ‘koop op afstand’ en niet als u een verzekering heeft afgesloten via een kantoor.

U kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor uw zorgverzekering, zodat u ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven