Veilig over straat door veiligeroute.nl van Allianz

Ongevallenverzekering nieuws

Onze top 4 ongevallenverzekeraars

Veilig over straat door veiligeroute.nl van Allianz

2 minuten leestijd

Veiligeroute.nl is de naam van de nieuwe website van verzekeraar Allianz. De website geeft u de mogelijkheid om alle geregistreerde schades en ongevallen te bekijken in het Nederlandse wegennet. De verzekeraar hoopt met de lancering van de website de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal ongevallen te reduceren.

Ongevallen hotspots

U kunt de Veiligeroute.nl gebruiken om inzicht te krijgen in het aantal verkeersongevallen op de wegen die u vaak gebruikt. Zo kunt u zelf de meest veilige route bepalen.

De website toont alle geregistreerde schades en ongevallen uit de periodes 2011 t/m 2015. De gegevens zijn gebaseerd op verkeersgegevens en ongevallendata van de Rijksoverheid.
Het aantal ongevallen en de ernst hiervan, wordt aangegeven met de kleur rood, oranje of geel.

Rood Wegen waar de meeste ongevallen of fatale ongevallen hebben plaatsgevonden;
Oranje Wegen waar veel ongevallen hebben plaatsgevonden zonder fatale afloop;
Geel Wegen waar minder ernstige en in mindere mate ongevallen hebben plaatsgevonden;
Geen Kleur Wegen waar er (nog) geen gegevens voor zijn.
Filteren

Gebruikers van de website kunnen filteren op locatie, dagdeel en het soort vervoer. Als u een bijvoorbeeld een plaatsnaam invult, zal de website direct inzoomen op deze locatie. Als u verder inzoomt op een bepaalde straat, dan krijgt u de geregistreerde gegevens te zien van die straat. Deze gegevens bestaan uit het aantal ongevallen en het aantal (overleden) slachtoffers.

Beperkte informatie

De veiligeroute.nl geeft behalve het aantal ongevallen en slachtoffers geen verdere details over de ongevallen die plaats hebben gevonden in een bepaald gebied. Hierdoor kan het lastig zijn om uw voordeel te doen met deze kennis. U weet immers niet wat de reden is dat de meeste ongevallen plaatsvinden en hoe u een potentieel ongeval kunt voorkomen.

Daarnaast worden niet alle ongevallen die plaatsvinden, ook daadwerkelijk geregistreerd. Zo zullen de ongevallen met relatief kleine schades soms niet worden geregistreerd, omdat deze schades niet altijd worden geclaimd bij de verzekeraar. Men kiest er soms voor om schade niet te claimen i.v.m. schadevrije jaren. Gelukkig zijn de schades die niet geclaimd worden, relatief onbelangrijk. Er zijn is in deze gevallen zeer zelden sprake van letselschade of erger.

Allianz is nog hard bezig met de uitbreiding van de website en de functies. Zo zal het in de toekomst mogelijk worden om de website te gebruiken voor navigatie-doeleinden.

Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven