Bagage kwijt of vlucht vertraagd, uw rechten

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Bagage kwijt of vlucht vertraagd, uw rechten

2 minuten leestijd

Vakantie! Drukte maakt tijdelijk plaats voor rust en ontspanning. In het vliegtuig met honderden kilometers per uur door het luchtruim naar uw bestemming. Tenminste, zolang alles volgens plan verloopt. Maar waar moet u aankloppen als uw vlucht vertraging heeft voor vergoeding? En wat kunt u doen als uw bagage niet op uw bestemming is aangekomen?

Vertraging door noodweer

Het is heel vervelend dat er aan het begin van uw vakantie al iets mis kan gaan. Uw vlucht heeft vertraging. Dit is vervelend voor u en voor uw vliegmaatschappij. De vertraging kan zijn gekomen door noodweer. In dit geval kon uw vliegmaatschappij hier niets aan doen.

Uw reisverzekering kan in deze gevallen uitkomst bieden. U kunt bijvoorbeeld de kosten voor maaltijden of eventuele overnachtingen vergoed krijgen.

Vergoeding bij vertraging

Als de vliegmaatschappij de vertraging zelf heeft veroorzaakt, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding, is afhankelijk van de duur van de vertraging en de lengte van de vlucht.

Vergoeding bij vertraging
Als de vliegmaatschappij de vertraging zelf heeft veroorzaakt, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding, is afhankelijk van de duur van de vertraging en de lengte van de vlucht.
Heeft uw vlucht meer dan 4 uur vertraging en vliegt u verder dan 3500 kilometer? Dan heeft u naast de vergoeding ook recht op bijstand.

Bijstand bij vertraging

Deze bijstand bestaat uit het gratis ontvangen van de volgende zaken, diensten of accommodatie:

  • Het ontvangen van een of meer maaltijden, in verhouding tot de wachttijd;
  • De mogelijkheid tot het opfrissen, in verhouding tot de wachttijd;
  • (Hotel)accommodatie als het noodzakelijk is dat u één of meer nachten moet verblijven;
  • (Hotel)accommodatie als u door de vertraging langer weg bent dan gepland;
  • Vervoer tussen de luchthaven en de (Hotel)accommodatie;
  • Twee telefoon-, fax of e-mailberichten.
(Bron: VERORDENING (EG) Nr. 261/2004 – compensatie bij vertraging vliegtuig)
Bagage niet aanwezig

Als u dan eindelijk op uw bestemming arriveert, verwacht u vaak niet dat u uw bagage niet kunt vinden. Helaas komt het vaker voor, dat de bagage niet meteen of soms zelfs helemaal niet arriveert. Ook in deze gevallen is er enige verzachting. U kunt namelijk bepaalde artikelen aanschaffen op kosten van uw reisverzekeraar of vliegmaatschappij. Ook kunt u hier de kosten verhalen als uw bagage onvindbaar blijkt.

U moet hier hier wel een Property Irregularity Report(PIR-formulier) voor invullen.

Controleer voordat u uw winkelwagentje vol gooit, wel even wat er mag worden aangeschaft. Dit kan namelijk verschillen per verzekeraar en vliegmaatschappij.

Rechtsbijstand

Heeft u echt verschrikkelijke pech en wijst de vliegmaatschappij ook nog eens uw schadeclaim af? Dan kunt u uw rechtsbijstandsverzekering aanspreken. Deze zal u ondersteunen of het gehele claimen voor u overnemen.

Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven