Zakelijk

Schadevergoeding bij vertraging van uw vlucht?

Reisverzekering nieuws

Schadevergoeding bij vertraging van uw vlucht?

1 minuut leestijd

U staat op het vliegveld klaar om te gaan met al uw spullen, maar dan heeft uw vlucht ineens vertraging. U hoopt natuurlijk dat u een deel van het bedrag van uw vliegticket terugkrijgt. Maar waar heeft u precies recht op?

Voorwaarden

U heeft recht op een schadevergoeding als uw vlucht meer dan twee uur vertraging heeft en u vloog van of naar een land in Europa.

Hoeveel schadevergoeding krijgt u?

De hoogte van de vergoeding is niet afhankelijk van de prijs van uw ticket maar van de reisafstand en de lengte van de vertragingen.

Aantal km Vertraging Vergoeding
Tot 1500 km Meer dan 2 uur € 250
1500 t/m 3500 km Meer dan 3 uur € 400
Meer dan 3500 km Tussen de 3 en 4 uur € 300

Als uw vlucht meer dan 5 uur vertraging heeft, dan kunt u ervoor kiezen om uw reis niet af te maken. De luchtvaartmaatschappij is verplicht om u dan het ticketbedrag terug te betalen.

Hoe dien ik een verzoek in?

Heeft uw vlucht vertraging opgelopen? Dan kunt u zelf heel gemakkelijk een officieel verzoek indienen bij de luchtvaartmaatschappij om de vergoeding aan te vragen. Om de vergoeding aan te vragen heeft u uw vluchtnummer en de datum van uw vlucht nodig. Deze gegevens staan op uw reisdocumenten.

U kunt ook een verzoek indienen bij claimbedrijven zoals vluchtvertraagd.nl of EUclaim. Als de maatschappijen niet betalen, gaat het claimbedrijf voor u naar de rechter en zorgt ervoor dat het in orde komt.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven