Zakelijk

Extra geld erbij voor weersverzekering en agrarisch natuurbeheer

Opstalverzekering nieuws

Extra geld erbij voor weersverzekering en agrarisch natuurbeheer

2 minuten leestijd

Martijn van Dam staatssecretaris van economische zaken stelt meer geld beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer en de brede weersverzekering voor extreme weersomstandigheden. Deze weersverzekering is bedoeld om boeren te beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden zoals hagel die voor schade zorgen.

Het extra geld op het gebied van agrarisch natuurbeheer is bedoeld om de biodiversiteit in de natuur te versterken en de weidevogels te beschermen. Het gaat hierbij om een extra bedrag van 20 miljoen euro voor het agrarisch natuurbeheer.

Het agrarische natuurbeheer is bedoeld voor de verduurzaming van de landbouwsector. Ook is het bedoeld om flora en fauna te behouden of te herstellen. Hierbij gaat het om het herstellen van de populatie weide- en akkervogels, maar ook planten te beschermen. Boeren die hierin willen investeren kunnen gebruik maken van de subsidie regeling van de overheid. Echter is er wel een limiet op het aantal boeren die dit kunnen aanvragen vanwege de beperkte financiële ruimte die beschikbaar is.

Bij de extreme weersverzekering gaat het om een bedrag van 10 miljoen euro dat erbij komt. Hierdoor kunnen veel meer boeren en tuinders zich verzekeren tegen schade die wordt geleden door extreme weersomstandigheden. Het ministerie trekt al 9 miljoen euro uit voor de brede weersverzekering, maar door de extra 10 miljoen euro die beschikbaar wordt gesteld kan de overheid de boeren beter tegemoet komen die zoch willen verzekeren tegen extreme weersomstandigheden zoals ijzel, storm of blikseminslag.

Ook kunnen het aantal deelnemende ondernemers verdubbelen door het verhoging van het beschikbare budget. Het extra budget voor de weersverzekering en agrarisch natuurbeheer is beschikbaar gekomen door een herbeschikking binnen het GLB-budget.

Verzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het best bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven