Aegon rondt Amerikaanse verkoop af

Opstalverzekering nieuws

Aegon rondt Amerikaanse verkoop af

1 minuut leestijd

De verzekeraar Aegon heeft de verkoop van een deel van hun verzekeringsactiviteiten in Amerika aan herverzekeraar Wilton Re afgerond. Dit heeft Aegon zelf bekend gemaakt afgelopen donderdag.

Het gaat om de payout annuities en de Bank-Owned en Corporate-Owned Life Insurance activiteiten van Aegon. Volgens de overeenkomst herverzekeren dochterondernemingen van het Amerikaanse Aegon-onderdeel Transamerica voor 14 miljard doller aan verplichtingen aan bedrijven van Wilton Re.

Nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar van de Amerikaanse levensherverzekeringsactivitetien wordt SCOR. (Supply Chain Operations Reference) Het SCOR-model is een geüniformeerd model voor procesbeschrijving. Vijf processen staan hierin centraal: inkoop, productie, distributie, planning en retouren. Het model bevat drie levels van proces detaillering.

Aegon heeft, na aftrek van belastingen, 1,4 miljard dollar verdiend aan de verkoop. SCOR betaalde hiervoor 0,9 miljard contant en 0,5 miljard dollar aan vrijgemaakt kapitaal. De transactie heeft geen materiele invloed op het eigen vermogen, beloofd Aegon.

2017

Door de transactie en de samenhangende managementingrepen wordt ongeveer 700 miljoen dollar aan kapitaal vrijgemaakt in 2017.

Verzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven