Speciale verzekering voor Groningers

Opstalverzekering nieuws

Speciale verzekering voor Groningers

2 minuten leestijd
Groningers die in het aardbevingsgebied wonen kunnen in de toekomst een speciale verzekering afsluiten. Op dit moment zijn zij water naar de zee aan het dragen met hun inboedel- en opstalverzekering.

Volgens het RTV-Noord kunnen Groningers in de toekomst een verzekering afsluiten die speciaal voor hun situatie is opgesteld. De normale inboedel- en opstalverzekeringen dekken de schades aan de woningen meestal niet. Dit komt omdat verzekeraars niet verplicht zijn uit te keren bij natuurrampen. Na een interview met de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders hebben verzekeringsmaatschappijen laten blijken dat zij graag willen meewerken aan een oplossing.

Verzekeraars sluiten de Groningers uit bij het afsluiten van een woonhuisverzekering. Dit komt omdat de kosten van de schades in dit gebied te hoog zijn. Na een onderzoek van de Volkskrant blijkt dan ook dat van de schade-uitkeringen slechts 10% voor het herstellen van de woning gebruikt wordt. De overige 90% gaat naar inspecties, experts en rapportages.

Hans Alders heeft gereageerd op deze geruchten. Hij vertelde RTV-Noord dat het niet waar kan zijn dat vanwege deze aardbevingen Groningers geen verzekering kunnen afsluiten wat de rest van het land wel kan. Hij vindt dat de overheid iets moet doen aan de situatie. Een verzekering die aan de inwoners in dit gebied wordt aangeboden vanuit Den Haag. Een oplossing om het voor de bewoners van dit gebied toch mogelijk te maken om hier te blijven wonen.

Verzekeraars hebben aan Hans Alders aangegeven dat zij in de toekomst samen naar het probleem willen kijken. Er zal dus een oplossing komen, vanuit de overheid of toch via de verzekeraars. De situatie is nu voor de bewoners van dit gebied niet meer rendabel. Door de aardbevingen hebben de woningen te veel schade opgelopen. Veel huizen worden inmiddels ondersteund met houten steunpilaren.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van schadeverzekeringen. Benieuwd wat u jaarlijks kunt besparen? Druk dan op de onderstaande link.

Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven