Zakelijk

Verzekerde wordt bij twijfel in bescherming genomen

Opstalverzekering nieuws

Verzekerde wordt bij twijfel in bescherming genomen

2 minuten leestijd
Als de polisvoorwaarde niet helder zijn opgesteld en er hierdoor twijfel ontstaat over de schadeafhandeling, krijgt de verzekerde zijn gelijk. Verzekeraars dienen hun polisvoorwaarde glashelder op te stellen om verwarring te voorkomen.

Zo gebeurde onlangs een ongeluk in Utrecht bij de heer Richards in zijn tuin. Het ongeluk gebeurde op een slechte dag, er was sprake was van een heftige storm. Naast het huis van deze meneer stond een grote berk die het door de storm zwaar te verduren kreeg. Na loop van tijd hield de boom het niet meer, hij brak af en viel tegen de neer op de man zijn kassen. Heel vervelend natuurlijk omdat de heer Richards hier zelf niks kon doen.

De man was een liefhebber van het verbouwen van eigen groenten. Hiervoor had hij in zijn tuin speciale kassen laten aanleggen. De kosten voor het aanleggen van deze kassen? Ongeveer € 12.000. Een fikse domper voor de heer Richards. Volgens de verzekeraar dekken zij de schade enkel als de boom tegen het huis was aangevallen. In dit geval is er geen schade aan het huis, dus kon hij fluiten naar zijn geld.

De heer Richards liet het er niet bij zitten en stapte naar de Geschillencommissie, een commissie waar u naartoe kunt stappen als u het niet eens bent met de uitspraak van de verzekeringsmaatschappij. Deze commissie brengt een onafhankelijk rapport uit over wie zijn gelijk haalt in dit soort zaken. Zij oordeelde dat de volgende zin: “U bent verzekerd voor schade aan de tuin die hoort bij uw woning” doorslaggevend is voor het wel of niet uitkeren van de schade. De verzekerde werd in het gelijk gesteld en de verzekeraar heeft de schade inmiddels uitgekeerd.

Een verzekeraar dient dus in ieder geval de polis helder op te stellen. Bent u het niet eens met de beoordeling van de verzekeraar? Kunt u voor een onafhankelijk advies altijd terecht bij de Geschillencommissie.

Klik hier voor het vergelijken van uw opstalverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven