Zakelijk

Help! Mijn scooter is gestolen, wat nu?

Scooterverzekering en brommerverzekering nieuws

Help! Mijn scooter is gestolen, wat nu?

2 minuten leestijd

Is uw scooter gestolen? Dit is heel erg vervelend en het kan helaas iedereen overkomen. U kunt de schade claimen op uw scooterverzekering. Maar let op, diefstal is niet altijd meeverzekerd. In deze webblog leggen we dit verder aan u uit.

Aangifte

Als u erachter komt dat uw scooter gestolen is, moet u als eerste zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Dit kan online of op een politiebureau. Meld vervolgens de diefstal van uw scooter bij uw verzekeraar.  

Scooterverzekering

Als u een scooter aanschaft, bent u verplicht om een WA-verzekering voor uw scooter af te sluiten. U kunt er vervolgens ook nog voor kiezen om een WA + Beperkt Cascoverzekering of een WA + Volledig Cascoverzekering bij af te sluiten. Bij deze twee verzekeringen is diefstal standaard meeverzekerd.

Bij een WA-verzekering is de diefstal van uw scooter niet meeverzekerd. Diefstal is namelijk alleen gedekt als diefstal apart is meeverzekerd. U kunt bij het afsluiten van uw scooterverzekering ervoor kiezen om diefstal mee te verzekeren bij een WA-scooterverzekering. Wanneer u dit gedaan heeft is uw scooter dus verzekerd tegen diefstal.

Tips

Een aantal tips voor uw scooterverzekering zijn:

  • Sluit bij het aanschaffen van een scooter gelijk een scooterverzekering af.
  • Laat uw scooter registreren.
  • Zet uw scooter als het kan altijd in een stalling zodat uw scooter goed beveiligd wordt.
  • Zet uw scooter altijd goed op slot met minimaal twee goede sloten. Ook bij u thuis in de achtertuin of in de schuur.
  • Laat voor extra veiligheid een alarmsysteem installeren. 
Scooterverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel gemakkelijk een aantal scooterverzekeringen met elkaar vergelijken. U kunt op onze website ook precies zien welke scooterverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een scooterverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven