Zakelijk

Help! Mijn kat heeft zijn pootje gebroken, wat nu?

Dierenverzekering nieuws

Help! Mijn kat heeft zijn pootje gebroken, wat nu?

2 minuten leestijd

Bij katten komen botbreuken zoals een gebroken poot zeer regelmatig voor. De beste behandeling is meestal een operatie. Maar bent u hiervoor verzekerd met een huisdierenverzekering? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Is uw kat aangereden of gevallen en u denkt dat er sprake is van een botbreuk? Twijfel dan niet langer om met uw kat naar een dierenarts te gaan. De dierenarts controleert als eerste of uw kat verder geen schade heeft. De belangrijke levensfuncties moeten eerst worden gecontroleerd en behandeld, voordat de botbreuk behandeld wordt.

Röntgenfoto

Hoe en waar het pootje precies gebroken is, kan het beste bepaald worden als ze weten hoe de breuk eruitziet. Door middel van röntgenfoto’s kunnen ze door het been heen kijken. De kosten van de röntgenfoto’s worden vergoed als u een huisdierenverzekering heeft, maar houd rekening met een eigen risico. Dit verschilt per verzekeraar.

CT-scan of MRI-onderzoek

In sommige gevallen wil de orthopeed liever een CT-scan of een MRI-onderzoek laten doen om een beter inzicht te krijgen. Er is een verschil tussen de vergoeding van verschillende verzekeraars. De kosten voor een CT-scan of een MRI-onderzoek worden door een aantal verzekeraars zoals Proteq en Ohra wel vergoed, maar door een verzekeraar als Petplan bijvoorbeeld weer niet. Houd hierbij ook weer rekening met een eigen risico.

Operatie

Wanneer er na de controle bekend is dat uw kat een gebroken pootje heeft, moet uw kat geopereerd worden. De operaties voor uw kat worden door bijna alle huisdierenverzekeringen vergoed. Ook hierbij geldt nog een eigen risico van een vast bedrag of een percentage.

Eigen risico

Niet elke huisdierenverzekering kent hetzelfde eigen risico. Bij de huisdierenverzekering van bijvoorbeeld Ohra, is het eigen risico een percentage en bij de huisdierenverzekering van Hema is het eigen risico een vast bedrag.  Het ligt er dus aan bij welke verzekeraar u uw huisdierenverzekering heeft afgesloten. Kijk of vraag dit dus zeker even na bij uw verzekeraar.

Huisdierenverzekering afsluiten

Een goede huisdierenverzekering met de juiste dekking voor het welzijn en de gezondheid van uw huisdier onmisbaar. Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een dierenverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke dierenverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier voor een dierenverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven