Zakelijk

Hierom dient u motorkleding te dragen

Motorverzekering nieuws

Hierom dient u motorkleding te dragen

2 minuten leestijd

Ongelukken met een motor kunnen lelijke verwondingen opleveren. Deze verwondingen draagt de verongelukte persoon in kwestie vaak zijn leven lang mee. Een goed motorpak in combinatie met een goede helm maakt al snel het verschil. Stellen verzekeraars het verplicht om motorkleding te dragen? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Multifunctioneel

Een motorpak beschermt niet alleen het lichaam van de persoon in kwestie, het heeft nog veel meer functies. Een motorpak is luchtig, maar toch sterk genoeg om het lichaam tegen vervelende verwondingen te beschermen. Hiernaast zit een motorpak erg comfortabel, door de speciale zachte elementen zal het niet gauw gaan schuren. Het voorkomt dat u kletsnat wordt door de regen, de pakken zijn namelijk waterdicht.

Verplicht?

Voor iedere motorrijder is het dragen van een helm verplicht. Als u deze niet draagt riskeert u de kans op een boete, deze bedraagt maar liefst € 140,- (!). Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat het dragen van een helm de kans op een dodelijk ongeval met 42% laat afnemen- en de kans op een ernstig hoofdletsel met 63%. Dit zijn duidelijke cijfers! Zorg dat u dus altijd een helm draagt tijdens het motorrijden. Het dragen van motorkleding is door verzekeraars niet verplicht gesteld. Best vreemd eigenlijk, een goed motorpak beschermt de motorrijder tegen zware verwondingen.

Verzekerd voor uw motorkleding?

Verzekeraars keren meestal schade uit die u oploopt tijdens een ongeluk, dit scheelt per verzekering. Als u bijvoorbeeld enkel een WA-dekking hebt en u valt dan zijn de schades aan uw kleding niet verzekerd. Heeft u een Beperkt Casco- of een Allriskverzekering dan zijn de schades aan uw kleding meestal wel verzekerd.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw motorverzekering. Wist u dat u tot wel tientallen euro’s per jaar kunt besparen?

Klik hier voor het vergelijken van uw motorverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven