Zakelijk

Uw hond heeft iemand gebeten

Dierenverzekering nieuws

Uw hond heeft iemand gebeten

2 minuten leestijd

Een hond is voor velen in Nederland een beste vriend. Dagelijks een stuk wandelen met het beestje om het hoofd leeg te maken. Tijdens uw dagelijkse wandeling heeft hij iemand gebeten, wat nu? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Hondenbeet

De persoon die gebeten is door uw hond kan hierdoor ernstige schade oplopen. Een bezoekje naar de huisarts is voor deze niet te vermijden. De kosten voor een bezoek aan de dokter kunnen hoog in de kosten oplopen. Maar wie is er nou eigenlijk aansprakelijk voor de beet? Bent u dat- of is uw hond dat?

Aansprakelijkheid

Uw hond heeft iemand gebeten. Als eigenaar van de hond bent u degene die voor de gemaakte schade aansprakelijk kan worden gesteld. Het Burgerlijk Wetboek stelt:

De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad’

Bron: (art. 6:179BW)

Dit betekent dus dat u als eigenaar van het dier aansprakelijk wordt gesteld voor de door hem toegebrachte schade aan derde. Hiervoor kunt u beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Uw verzekeraar zal in de meeste gevallen de schade uitkeren. In enkele gevallen zal dit niet zo zijn, dit kan in de volgende situaties voorkomen:

  • De gebeten persoon heeft de beet zelf uitgelokt
  • De gebeten persoon nam net als u deel aan een hondentraining
Uw hond heeft schade

In geval dat uw hond schade heeft opgelopen tijdens het incident kunt u beroep doen op uw huisdierenverzekering. De kosten van een dergelijke behandeling bij de dierenarts kunnen hoog oplopen. Zorg dus dat u uw viervoeter goed verzekerd zodat hij de hulp kan krijgen die hij verdient.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw hondenverzekering. De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen hoog oplopen. Zorg dat uw viervoeter de hulp krijgt die hij verdient zonder daar teveel voor te betalen.

Klik hier voor het vergelijken van uw dierenverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven