Valt een huisdier met een erfelijke aandoening onder de verzekering?

Dierenverzekering nieuws

Valt een huisdier met een erfelijke aandoening onder de verzekering?

2 minuten leestijd

In Nederland leven er op dit moment rond de 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten. Al deze huisdieren wonen in 36% van de Nederlandse huishoudens. Deze dieren kunnen allemaal worden verzekerd, maar hoe zit dat met een huisdier dat een erfelijke aandoening heeft? Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Er zijn veel erfelijke aandoeningen die u kunt aantreffen bij een huisdier. Dit komt omdat er nog maar weinig van deze aandoeningen bekend is. Er kunnen hierdoor weinig maatregelen getroffen worden bij fokkerijen. Een aantal voorbeelden van erfelijke aandoeningen zijn: heupdysplasie, hernia, epilepsie en evenwichtsstoornissen. Een aantal erfelijke aandoeningen kunnen zonder dat ze opgemerkt worden doorgefokt. Hierdoor kunnen ze steeds erger worden. Als een dier met een erfelijke aandoening doorgefokt wordt, is er een hele grote kans dat de volgende generatie diezelfde aandoening heeft. Er is zelfs al een kans op een erfelijke aandoening als het bij de ouders in het DNA zit. Kijk daarom altijd goed naar waar u uw huisdier koopt. Let vooral op de recensies en lidmaatschappen bij erkende verenigingen.

Bij de dierenverzekeringen zijn alle rassen altijd welkom, maar helaas worden dieren met een erfelijke aandoeningen niet volledig verzekerd. Dit komt doordat de zorgkosten zullen blijven binnenstromen, zonder dat de aandoening over zal gaan. Uw huisdier kan wel verzekerd worden, maar de zorgkosten rond de aandoening zullen niet vergoed worden. Er zijn verzekeringen met verschillende dekkingen. Hieronder hebben wij ze voor u op een rijtje gezet:

Verzekeringen

Basis

 • Dierenarts
 • Consult
 • Noodzakelijke behandelingen

Plus

 • Dierenarts
 • Consult
 • Noodzakelijke behandelingen
 • Gebitsbehandelingen
 • Intensieve zorg
 • Sterilisatie en castratie

Totaal

 • Dierenarts
 • Consult
 • Noodzakelijke behandelingen
 • Gebitsbehandelingen
 • Intensieve zorg
 • Sterilisatie en castratie
 • Preventieve zorg

Onze top 6 dierenverzekeringen

 1. OHRA
 2. Petplan
 3. Verzekeruzelf.nl
 4. Proteq
 5. Inshared
 6. HEMA

Kijk bij ons op de site voor een dierenverzekering die bij u past!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven