Zakelijk

Uw motor voor het weekend verzekeren

Motorverzekering nieuws

Uw motor voor het weekend verzekeren

2 minuten leestijd

Voor een hobbyist is een dagje weg met de motor een uitlaatklep voor een zware week. Vooral als de week zelf al volgepland staat met drukke afspraken voor het werk. Wat nou als u doordeweeks geen tijd heeft om op de motor te rijden? Dan is het zonde om hiervoor toch premie voor te betalen. Verzekering.nl heeft het voor u uitgezocht.

Verzekeren enkel voor de weekenden

Helaas is het niet mogelijk om uw motor alleen voor het weekend te verzekeren. Een motorverzekering betaalt u het gehele jaar door, het is dus niet mogelijk om uw motor alleen voor het weekend te laten verzekeren. Is er dan helemaal geen mogelijkheid om uw motorverzekering op te schorten? Die is er zeker wel, u kunt uw motor namelijk voor een winterstop aanmelden bij een aantal verzekeraars.

Uw motor aanmelden voor een winterstop

Tijdens deze winterstop ontvangt u een hoge korting op uw premie. De reden dat verzekeraars dit systeem hebben opgezet is natuurlijk omdat de kans op schade in de winter vele malen groter is dan in de zomer. Helaas biedt niet iedere verzekeraar u de mogelijkheid om uw motor aan te melden voor de winterstop. Let dus goed op bij het afsluiten van uw motorverzekering of uw verzekeraar u dit aanbiedt.

Wat betekent deze winterstop?
  • De motor is in deze periode niet verzekerd als u deze gebruikt of langs de openbare weg parkeert. Zolang u uw motor binnen parkeert en u een WA Beperkt-Casco of een Allriskverzekering heeft, is uw motor deze periode gewoon verzekert tegen diefstal.
  • U dient uw motor tijdelijk te schorsen bij de RDW. Een extra voordeel hiervan is dat u tijdelijk geen motorrijtuigenbelasting betaalt.
  • U dient uw motor te parkeren in een gesloten ruimte, zoals een: garage, opslag of motorstalling. Wanneer u dit niet doet kunt u hier een boete voor krijgen.

Op Verzekering.nl kunt u meer informatie vinden over welke verzekeraar u deze optie kan aanbieden.

Klik hier voor het vergelijken van uw motorverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven