Zakelijk

Ik sta op de zwarte lijst, wat nu?

Scooterverzekering en brommerverzekering nieuws

Ik sta op de zwarte lijst, wat nu?

2 minuten leestijd

Het kan voorkomen dat u op de zwarte lijst voor verzekeringen bent geplaatst. Hier zijn meerdere redenen voor, dit geldt dus niet alleen voor fraude. Betekent dit dat u de komende tijd helemaal geen schadeverzekering meer kunt afsluiten? Verzekering.nl zocht het voor u uit.

De zwarte lijst van verzekeringen

Deze lijst wordt bijgehouden door het Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Zij bewaren de gegevens van deze personen voor verzekeringsmaatschappijen. Deze gegevens worden meestal voor een periode van vijf jaar bewaard, in het geval van een negatief aantal schadevrije jaren kan dit sneller verlopen. Als u het vermoeden heeft dat u op de zwarte lijst geplaatst bent maar dit niet zeker weet, kunt u altijd contact met het CIS opnemen.

Waarom sta ik op de zwarte lijst?

Er zijn meerdere redenen om op de zwarte lijst van verzekeringen terecht te komen. Dit kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een aantal voorbeelden met oog op een scooterverzekering:

  • U heeft de laatste jaren zoveel schade gemaakt dat uw schadevrije jaren negatief zijn
  • U heeft een rijontzegging ontvangen
  • Als u uw afspraken met uw verzekering niet bent nagekomen
  • U heeft verzekeringsfraude gepleegd
  • U bent onverzekerd de weg opgegaan
Hoe kom ik van de lijst af?

U kunt dit natuurlijk altijd aanvechten. U kunt dan het beste een brief schrijven aan het Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Zij nemen uw klachten in behandeling en u krijgt van hen een reactie over de afhandeling van uw klacht.

Kan ik nu nog wel een verzekering afsluiten?

Als u op de zwarte lijst staat is het lastig nog een verzekeraar te vinden die u verder wilt helpen. In veel gevallen zult u geweigerd worden door verzekeraars omdat zij het risico niet aan willen gaan. In dit geval kunt u het beste contact met ons opnemen om te kijken naar de beste mogelijkheden.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw schadeverzekeringen. Wist u dat u jaarlijks tot wel honderden euro’s kunt besparen?

Klik hier voor het vergelijken van uw scooterverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven