Welke bevolkingsgroep pleegt het meest verzekeringsfraude?

Motorverzekering nieuws

Welke bevolkingsgroep pleegt het meest verzekeringsfraude?

2 minuten leestijd

Verzekeringsfraude plegen is al erg genoeg, de misdadigers die hiermee gepakt worden krijgen een plekje op de zwarte lijst. Het is algemeen bekend dat mannen vaker verzekeringsfraude plegen dan vrouwen. Maar welke provincie in Nederland staat er op nummer één als het gaat om verzekeringsfraude?

De top drie van meest fraudegevoelige provincies

Met een percentage van 12,5 procent staat Limburg op plek drie van de twaalf provincies. Op plek twee staat Zuid-Holland met 13,7 procent en op plek één is Flevoland terug te vinden met een percentage van 15,1 procent.

Op welke verzekeringen wordt het meeste fraude gepleegd?

De meest voorkomende fraudes worden gepleegd op motorrijtuigen. Van alle schadeverzekeringen wordt er maar liefst 59,5 procent gefraudeerd op deze verzekering. Het gebeurt maar al te vaak dat mensen zelf schade maken en dit proberen te verhalen op hun verzekering terwijl zij hier niet voor in aanmerking komen. Op plaats twee staat de brandverzekering met 18,7 procent en op plaats drie staat de aansprakelijkheidsverzekering.

Wie plegen er nou het meeste fraude?

Het is al vaker op het nieuws geweest, mannen plegen vaker fraude dan vrouwen. Dit komt vooral voor bij mannen rond de 40 die in bezit zijn van een auto. Er zijn in Nederland mannen die hier zelfs hun werk van maken. Als de verzekeraar hier achter komt, betekent het dat de desbetreffende persoon een plekje heeft verdient op de zwarte lijst.

De zwarte lijst

De zwarte lijst is voor personen die het nodig vinden om onverzekerde schades toch te verhalen op hun verzekering. Op deze lijst vermelden alle verzekeraars fraudeurs door het hele land. De zwarte lijst wordt bijgehouden door het Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). De mensen die genoteerd staan op de zwarte lijst worden niet meer geholpen door verzekeraars. Er zijn slechts enkele gevallen waarin verzekeraars een uitzondering maken. Als de persoon zich eenmaal vijf jaar heeft gedragen, worden de gegevens van de zwarte lijst verwijdert.

Klik hier om te kijken wat u jaarlijks kunt besparen op uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven