Zakelijk

Hoe maak ik mijn huis inbraak proof?

Opstalverzekering nieuws

Hoe maak ik mijn huis inbraak proof?

2 minuten leestijd

U kunt het zich misschien bijna niet voorstellen, maar toch gebeurt een inbraak vaker dan u denkt. Volgens de cijfers van het CBS wordt er tot 90.000 keer per jaar ingebroken. Dit komt waarschijnlijk als een grote schok binnen, maar is uw huis eigenlijk wel goed beveiligd tegen inbrekers of kunnen ze zo bij u naar binnen lopen? Wist u dat er jaarlijks maar 12% van de inbraken wordt opgelost?

Inbrekers hebben veel slimme trucjes in huis, om bij u ongemerkt naar binnen te komen. De meest gebruikte methode is het binnensluipen door een open deur of raam. Vooral op het platteland zijn mensen minder voorzichtig. Juist doordat iedereen elkaar kent is er meer sociale controle. Dit geeft meer vertrouwen waardoor mensen weer onvoorzichtiger worden. Inbrekers maken hier handig gebruik van.

Wat kunt u zelf doen?
  • Goede sloten

Een goede beveiliging begint met een huis dat u helemaal kunt afsluiten. Controleer of er goede sloten op uw ramen of deuren zitten. Ook is het goed om de kwaliteit te controleren. Sloten met een politiekeurmerk bieden de beste bescherming.

  • Alarmsysteem

Een alarmsysteem houdt de inbrekers natuurlijk niet tegen, maar kan wel afschrikkend en waarschuwend werken. U moet het de inbrekers proberen zo moeilijk mogelijk te maken, dus een combinatie van bijv. goede sloten, een alarm, camera en een bewegingssensor is ideaal.

  • Opstal en inboedel verzekering

Bij een opstalverzekering is uw huis verzekerd tegen onverwachte kosten door brand, waterschade of diefstal. Dit betekend dat de kosten van een ingetrapte deur of ruit onder bepaalde voorwaarden vergoed zullen worden. Bij een inboedelverzekering zijn alle losse spullen in uw huis verzekerd, ook bij brand, waterschade of diefstal. Bij een inboedelverzekering worden bepaalde spullen, zoals sieraden en apparatuur maar tot een maximaal bedrag vergoed. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden goed door.

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke opstal– en/of inboedelverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven