Zakelijk

Waarom moet ik kiezen voor een dierenverzekering?

Dierenverzekering nieuws

Waarom moet ik kiezen voor een dierenverzekering?

2 minuten leestijd

In Nederland leven er op dit moment rond de 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten. Al deze huisdieren wonen in 36% van de Nederlandse huishoudens. Iedere eigenaar houdt natuurlijk heel veel van zijn of haar huisdier, maar zijn ze ook allemaal bereid om een verzekering voor ze af te sluiten of is het eigenlijk helemaal niet nodig?

Veel mensen wachten te lang om met hun huisdier naar de dierenarts te gaan. Dit komt mede dankzij de grote kosten die erbij horen. De prijs voor één consult start vanaf € 35,- en de prijs voor een castratie start al vanaf € 200,-. Als u alles bij elkaar optelt wordt het al snel een flinke som. Als er plots een ongeluk gebeurd met uw huisdier, weet u niet wat u kunt verwachten. Met een verzekering beschermt u zich tegen onvoorziene kosten.

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor uw huisdier. Voor al een relatief laag bedrag per maand kunt u uw huisdier al verzekeren. Hierdoor bent u verzekerd tegen de meeste ziektekosten van uw huisdier. Door deze verzekering kunt u naar de dierenarts gaan wanneer dat nodig is en dat zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om de bijbehorende kosten.

In de basisverzekering zitten o.a. noodzakelijke medische behandelingen, de aanschaf en het plaatsen van de identificatiechip, verbandmiddelen, dwang- en sondevoeding en euthanasie. Zonder verzekering kost het een vermogen om uw huisdier te onderhouden. Kijk op de sites van de verzekeringen voor meer informatie en bereken voor uzelf het verschil.

Onze top 6 dierenverzekeringen:

1. OHRA
2. Petplan
3. Verzekeruzelf.nl
4. Proteq
5. Inshared
6. HEMA

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven