Banken mogen consumenten niet verplichten om een rekening te openen

Scooterverzekering en brommerverzekering nieuws

Banken mogen consumenten niet verplichten om een rekening te openen

1 minuut leestijd

De consumentenbond heeft laten weten er niet achter te staan dat sommige banken consumenten verplichten om een rekening te openen als ze een verzekering afsluiten. De Consumentenbond dreigt met puntenaftrek in de beoordeling van verzekeraars.

De Consumentenbond uit deze kritiek in de meest recente test naar de rechtsbijstandsverzekering. De verzekeraars die deze regeling hanteren krijgen puntenaftrek in de beoordeling van de Consumentenbond. Hierdoor is ABN Amro niet als beste uit de test gekomen, terwijl dit anders wel het geval zou zijn geweest. Met deze maatregel hoopt de Consumentenbond dat banken de regeling gaan aanpassen. Bart Combeé, de directeur van de Consumentenbond, stelt dat bankieren en verzekeren in principe niets met elkaar te maken hebben en dat de eis daarom ook onredelijk is.

Ook blijkt het zo te zijn dat sommige banken claimen de regeling niet te voeren, maar het in de praktijk toch doen. Dit was het geval bij de Rabobank. Een betaalrekening zou niet verplicht zijn om een verzekering af te sluiten. Het bleek uiteindelijk in sommige gevallen toch zo te zijn. Rabobank heeft in een reactie aangegeven hieraan te gaan werken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven