Zakelijk

Geldt de inboedelverzekering ook bij door dieren aangebrachte schade?

Dierenverzekering nieuws

Geldt de inboedelverzekering ook bij door dieren aangebrachte schade?

2 minuten leestijd

Ben jij in het bezit van een huisdier? Dan heeft dat lieve beestje van jou vast wel eens schade in jouw huis aangericht. Dit kan je natuurlijk niet voorkomen, maar, valt die schade eigenlijk onder je inboedelverzekering? Verzekering.nl zocht het uit.

Schade die veroorzaakt is door je eigen huisdieren valt meestal niet onder de inboedelverzekering. Dit komt, omdat je zelf de keuze maakt om een huisdier in huis te nemen. Zo’n huisdier neemt ook gelijk de nodige risico’s met zich mee. De kans op schade is een stuk groter. Onder andere hierdoor zijn verzekeraars van mening dat schade door huisdieren niet onder de inboedelverzekering moet vallen.

Tijdens het afsluiten van een inboedelverzekering kan je kiezen voor dekkingen als Extra Uitgebreid of All Risk. Bij het kiezen van Extra Uitgebreid geldt wordt schade door huisdieren niet vergoed. Een All Risk dekking biedt wel dekking voor de schade die veroorzaakt is door huisdieren. Dit ligt echter wel aan de verzekeraar. Controleer dit dan ook altijd door te kijken naar de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar.

Schade door andermans huisdier

Het kan ook zijn dat het huisdier van een vriend/familielid/buur schade veroorzaakt in jouw huis. Afhankelijk van de dekking die je hebt gekozen is er een mogelijkheid dat de verzekeraar deze schade vergoed. Dit geldt uiteraard alleen voor de All Risk dekking.

Wordt de schade echter niet vergoed door de verzekering? Dan is er nog een mogelijkheid om de eigenaar van het huisdier aansprakelijk te stellen voor de aangerichte schade. Als diegene een aansprakelijkheidsverzekering heeft, wordt de schade door de verzekeraar vergoed.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven