Zakelijk

Zorgpremie en eigen risico in 2016 omhoog

Zorgverzekering nieuws

Zorgpremie en eigen risico in 2016 omhoog

1 minuut leestijd

Over twee weken worden tijdens Prinsjesdag de kabinetsplannen voor het komende jaar bekend gemaakt. Op die dag wordt ook duidelijk wat er in 2016 met de zorgpremie zal gaan gebeuren. Op dit moment is de verwachting dat de zorgpremie, net als vorig jaar, zal stijgen. De reden voor deze verhoging zijn de stijgende zorgkosten waar Nederland mee te maken heeft.

Zorgpremie per maand 7 euro duurder

Tijdens Prinsjesdag wordt de nominale rekenpremie bekend gemaakt. Op basis van dit bedrag zullen de zorgverzekeraars verder rekenen. In november komen de verzekeringsmaatschappijen dan met hun definitieve verzekeringen en premies. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verwacht dat de zorgpremie met 7 euro per maand zal stijgen. Dit kan uiteindelijk per zorgverzekeraar verschillen, omdat zij zelf het uiteindelijke bedrag vaststellen.

Hoogte eigen risico

De hoogte van het verplicht eigen risico is vorig jaar gestegen van 360 naar 375 euro. Uit de schatting van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal ook het eigen risico worden verhoogd. Het eigen risico komt naar alle waarschijnlijkheid uit op een bedrag van 385 euro.

Ondanks deze voorspellingen zullen we toch moeten wachten tot de derde dinsdag van september is aangebroken. Dan pas zullen de definitieve plannen openbaar gemaakt worden.

Basispakket 2015

Tot en met 31 december zijn de afspraken voor 2015 natuurlijk nog van toepassing. Weet je niet precies meer wat de dekking van de basiszorgverzekering in 2015 inhoudt? Bekijk dan het basispakket 2015.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven