Zakelijk

Fysiotherapie chronisch zieken terug in basispakket?

Zorgverzekering nieuws

Fysiotherapie chronisch zieken terug in basispakket?

1 minuut leestijd

Fysiotherapie voor volwassenen is in 2012 uit het basispakket van de zorgverzekering verdwenen. Dit moet volgens de Nederlandse zorgverzekeraars teruggedraaid worden. Dit maakt Zorgverzekeraars Nederland deze week bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Het feit dat volwassenen met een chronische ziekte nu pas vanaf de 21e behandeling een vergoeding krijgen leidt tot veel onbegrip onder de verzekerden.

Of een ziekte chronisch is wordt bepaald aan de hand van de ‘chronische lijst’. Wordt er bij een volwassen persoon een chronische aandoening geconstateerd, dan moet hij of zij de eerste twintig behandelingen zelf betalen. Pas daarna gaan zorgverzekeraars over tot een vergoeding. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gelden echter andere regels. Zij krijgen wel een vergoeding. Patiënten die een chronische aandoening hebben en 18 worden, zullen dan eerst 20 behandelingen uit eigen portemonnee moeten betalen voordat zij weer een vergoeding krijgen.

De zorgverzekeraars pleiten er nu dus voor dat fysiotherapie voor iedereen die een chronische ziekte heeft of krijgt vanaf 2016 weer volledig vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering. De kans dat dit ook daadwerkelijk gebeurd is aannemelijk, want zorgverzekeraars krijgen volgend jaar meer geld voor een verzekerde met chronische gezondheidsproblemen. De Tweede Kamer ontving hier eerder deze week al een brief over van Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bekijk het basispakket 2015.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven