Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Onderzoek naar de zonnepanelen op Thialf

23 June 2020 - NIma

De aandeelhouders, provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen hebben in een overleg met Thialf besloten een eigen onderzoek te starten naar de zonnepanelen op het dak van de schaatsbaan. Het onderzoek moet inzicht gaan geven over wat er eventueel verkeerd is gegaan bij de aanleg van de zonnepanelen in 2016.

Eind mei moest het ijsstadion de zonnepanelen op het dak uitschakelen omdat het risico op brand te groot is. Per 31 mei werd de huidige brandverzekering door de verzekeraar opgezegd wegens het brandrisico van de zonnepanelen. Inmiddels heeft de kwestie geleid tot Kamervragen van GroenLinks en PvdA.

In eerste instantie werden de panelen in 2016 goedgekeurd door de verzekeraar. Daar kwam de verzekeraar in dit voorjaar op terug vanwege twijfels over de gebruikte dakbedekking en isolatie. De zonnepanelen zouden op brandbaar isolatiemateriaal zijn gelegd. Per 31 mei van dit jaar bleek het pand niet meer tegen brand te kunnen worden verzekerd zonder het uitschakelen van de zonnepanelen. Met het onderzoek willen de aandeelhouders op korte termijn onafhankelijk duidelijkheid krijgen over hoe er gehandeld is en volgens welke normen. Daarnaast willen de aandeelhouders een second opinie over de mogelijkheid om Thialf mét zonnepanelen te kunnen verzekeren.

Sander de Rouwe, CDA, wil als aandeelhouder weten wat er is gebeurd. Hij zegt dat hij een onomstreden bureau wil inschakelen die een second opinion geeft, zodat aandeelhouders de informatiepositie op orde hebben.

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er bij de aanleg fouten zijn gemaakt of dat de veiligheid in het geding is. Aandeelhouders voelen zich overvallen door het besluit van de verzekeraars. De gevolgen van het besluit van de zekeraars zijn groot, daarom is zorgvuldigheid en goed inzicht voor vervolgstappen nu geboden.

Wil je meer informatie over zorgverzekeringen of wil je zorgverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright