Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Melding bij premieverhoging

27 May 2019 -

Laatst schreven wij dat de premies voor opstalverzekeringen de komende jaren omhoog zullen gaan. Nu zou u nog zelf moeten uitzoeken in hoeverre uw premie stijgt, maar als het aan de consumentenbond ligt zal dit in de toekomst anders gaan. Zij hebben in een brief aan het Verbond van Verzekeraars laten weten dat verzekeraars niet meer stilzwijgend hun premies moeten verhogen. Bij een stijging van tenminste 10% zou de klant minimaal 2 maanden voor de premiestijging een brief moeten ontvangen met daarin een uitleg van de stijging. Ook wil de consumentenbond dat verzekeraars duidelijk uitleggen hoe de stijging tot stand is gekomen. Hierdoor zal de consument minder snel voor onverwachte kosten komen te staan.

Op dit moment mogen verzekeraars hun premies verhogen via stilzwijgende verlenging van de verzekering. Dat betekent als uw verzekering automatisch verlengd wordt, u ineens een premieverhoging kan verwachten. Dan is het dus aan u om uit te zoeken of uw premie wordt verhoogd en hoe deze stijging is. Het idee is dat u bij een stijging van meer dan 10% een brief kunt verwachten. In deze brief wordt dan uitgelegd waardoor de premie zoveel stijgt. U kunt hier dan mee instemmen of u kunt op zoek gaan naar een andere verzekeraar. Het plan is dat u deze brief minstens 2 maanden voor de verandering van de premie ontvangen. Zo heeft u genoeg tijd om eventueel te zoeken naar een andere verzekeraar.

Vooralsnog is dit plan nog niet doorgevoerd. De consumentenbond en het Verbond van Verzekeraars zijn druk in overleg om dit plan zo snel mogelijk door te voeren. Indien het is doorgevoerd laten wij u het zo snel mogelijk weten. Wilt u nu al de goedkoopste verzekering vinden? Check dan alle vergelijkers op onze website. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste verzekeringsnieuws en/of andere leuk weetjes en feitjes lezen? Check dan ook onze facebookpagina. Op deze pagina posten wij het laatste verzekeringsnieuws, grappige quotes en leuke raadsels.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright