Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Klantenservice van Nederlandse verzekeraars

10 August 2017 -

Het is voor sommige Nederlandse verzekeraars een uitdaging om hun klanten de beste service te geven. Maar hoe ziet een goede klantenservice eruit? En hoe denken de bedrijven en de klanten zelf over de klantenservice? De band en het contact met de klanten is erg belangrijk. Als verzekeraar moet je zorgen dat jouw klanten snel iets kunnen afsluiten of wijzigen aan hun verzekering. Help de klanten daar ook bij als ze dit nodig hebben d.m.v. een telefoongesprek of via verschillende social media.

Social media Voor een goede klantenservice is het belangrijk om alle digitale ontwikkelingen te blijven volgen. Met verschillende social mediakanalen kun je als verzekeraar je klanten goed op de hoogte houden. Verzekeraars zullen zich moeten inzetten op full service via social media.

Wees bereikbaar Wees bereikbaar voor uw klanten. Of uw klant nu telefonische, per e-mail, via social media of een ander kanaal contact met u opneemt. Zorg ervoor dat iemand de telefoon kan aannemen als er een klant belt. Een antwoordapparaat is niet genoeg, want een klant belt niet voor niets.

Klantenervaring Veel bedrijven denken een stuk positiever over de klantervaring die zij bieden dan hun klanten zelf. Ruim 75% van de bedrijven zegt de klant centraal te stellen en slechts 30% van die klanten vindt dat de service aan hun verwachtingen voldoet. Betalen voor betere service Omdat maar 30% van de klanten vindt dat de service aan hun verwachtingen voldoet, is er een onderzoek gedaan met als hoofdvraag of klanten extra geld over hebben voor een betere klantenservice. Uit dit onderzoek is gebleken dat veel klanten inderdaad extra geld over hebben voor een betere service. Ongeveer 4 van de 5 klanten zijn bereid meer geld te betalen voor hetzelfde product bij een bedrijf dat een betere klantenervaring biedt. Bijna 1 op de 10 wil daarvoor zelfs de helft meer betalen.

Verzekering afsluiten Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright