Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
27 June 2017 - Jeremy

Mogen motorrijders inhalen tijdens een file op de snelweg? Deze vraag komt erg vaak naar voren. In deze webblog geven we u antwoord op deze vraag.

Ja, motorrijders mogen inhalen tijdens een file. Het is in Nederland toegestaan om als motorrijder in te halen tussen twee auto's door tijdens een file. Er zijn wel een aantal filegedragscodes waaraan u zich als motorrijder aan moet houden.

Gedragscodes voor motorrijders
  • Pas uw snelheid aan. Het verschil in de snelheid tussen de motor en de auto die u inhaalt, mag niet meer zijn dan 10 kilometer per uur.
  • Wees alert op onverwachts gedrag.
  • Voeg in tussen de rij met auto's. Geef op het moment van invoegen een duidelijk signaal aan.
  • Als motorrijder mag u alleen inhalen tussen twee auto's door. U mag niet inhalen op een vluchtstrook, redresseerstrook, verdrijvingsvlakken, doelgroep stroken enz.
  • Houdt rekening met andere motorrijders. Zorg dat er genoeg afstand tussen u en de andere motorrijders blijft. 
Voordelen
Het inhalen van auto's tijdens een file op de snelweg heeft een aantal voordelen. De veiligheid van de motorrijder wordt namelijk gewaarborgd. Zo bent u als motorrijder erg kwetsbaar bij botsingen. Een motor heeft namelijk geenairbags, bumpers of kreukelzones. En het voordeel voor automobilisten is, dat de file voor hun minder lang wordt. De motorrijders hoeven namelijk niet meer in dezelfde rij file aan te sluiten.
Motorverzekering afsluiten
Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een motorverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke motorverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een motorverzekering die bij u past.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright