Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
30 May 2017 - Jeremy

Het huren van een scooter op vakantie wordt steeds populairder. Het is een leuke en goedkope manier om verschillende plekken op uw vakantiebestemming te ontdekken. Maar bent u verzekerd als er iets gebeurt met de gehuurde scooter? In deze webblog leggen we dit aan u uit.  

Wanneer u schade veroorzaakt met de gehuurde scooter op uw vakantie, dan bent u hiervoor nooit verzekerd. Niet met uw reisverzekering, maar ook niet met uw scooterverzekering die u eventueel in Nederland heeft. Deze verzekering is namelijk alleen geldig voor uw eigen scooter.

Losse scooterverzekering
Tijdens uw vakantie kunt u voor de huur van een scooter een losse verzekering afsluiten. Deze kunt u meestal afsluiten bij het bedrijf waar u de scooter gehuurd heeft. Vaak is het zelfs verplicht om een losse verzekering voor uw scooter af te sluiten als u er op vakantie eentje huurt. U moet wel zelf het eigen risico betalen.
Medische kosten
Wanneer u in het buitenland een ongeluk krijgt tijdens het rijden op de gehuurde scooter, hoopt u natuurlijk dat u hiervoor verzekerd bent. Medische kosten ten gevolge van een ongeval zijn gedekt op uw reis- of zorgverzekering.
Tips
Een aantal tips voor het huren van een scooter in het buitenland zijn:
  • Huur alleen een scooter van een gerenommeerd verhuurbedrijf.
  • Huur geen scooter als u geen geldig scooterrijbewijs heeft.
  • Controleer voordat u het huurcontract tekent de scooter op eventuele schade.
  • Vraag de originele papieren van de scooter aan de verhuurder en bewaar deze goed.
  • Draag altijd een helm.
  • Geef nooit uw rijbewijs of paspoort aan de verhuurder.
Reisverzekering afsluiten
Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

 

 

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright