Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
17 May 2017 - Jeremy

In Nederland leven er op dit moment rond de 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten. Al deze huisdieren wonen in 36% van de Nederlandse huishoudens. Deze dieren kunnen allemaal worden verzekerd, maar hoe zit dat met een huisdier dat een erfelijke aandoening heeft? Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Er zijn veel erfelijke aandoeningen die u kunt aantreffen bij een huisdier. Dit komt omdat er nog maar weinig van deze aandoeningen bekend is. Er kunnen hierdoor weinig maatregelen getroffen worden bij fokkerijen. Een aantal voorbeelden van erfelijke aandoeningen zijn: heupdysplasie, hernia, epilepsie en evenwichtsstoornissen. Een aantal erfelijke aandoeningen kunnen zonder dat ze opgemerkt worden doorgefokt. Hierdoor kunnen ze steeds erger worden. Als een dier met een erfelijke aandoening doorgefokt wordt, is er een hele grote kans dat de volgende generatie diezelfde aandoening heeft. Er is zelfs al een kans op een erfelijke aandoening als het bij de ouders in het DNA zit. Kijk daarom altijd goed naar waar u uw huisdier koopt. Let vooral op de recensies en lidmaatschappen bij erkende verenigingen.

Bij de dierenverzekeringen zijn alle rassen altijd welkom, maar helaas worden dieren met een erfelijke aandoeningen niet volledig verzekerd. Dit komt doordat de zorgkosten zullen blijven binnenstromen, zonder dat de aandoening over zal gaan. Uw huisdier kan wel verzekerd worden, maar de zorgkosten rond de aandoening zullen niet vergoed worden. Er zijn verzekeringen met verschillende dekkingen. Hieronder hebben wij ze voor u op een rijtje gezet:

Verzekeringen
Basis
 • Dierenarts
 • Consult
 • Noodzakelijke behandelingen
Plus
 • Dierenarts
 • Consult
 • Noodzakelijke behandelingen
 • Gebitsbehandelingen
 • Intensieve zorg
 • Sterilisatie en castratie
Totaal
 • Dierenarts
 • Consult
 • Noodzakelijke behandelingen
 • Gebitsbehandelingen
 • Intensieve zorg
 • Sterilisatie en castratie
 • Preventieve zorg
Onze top 6 dierenverzekeringen
 1. OHRA
 2. Petplan
 3. Verzekeruzelf.nl
 4. Proteq
 5. Inshared
 6. HEMA
Kijk bij ons op de site voor een dierenverzekering die bij u past!

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright