Zakelijk

Internationale zorgverzekering

Internationale zorgverzekering

Een internationale zorgverzekering is handig om te hebben wanneer je op reis gaat of tijdelijk in het buitenland verblijft. Met een internationale zorgverzekering kun je jezelf verzekeren voor spoedeisende hulp zowel in Nederland als in het buitenland. Een internationale zorgverzekering biedt werelddekking aan. Dat betekent dat je met de internationale zorgverzekering wereldwijd gedekt bent tegen onverwachte medische kosten. Krijg je een ongeluk? Of raak je gewond? Dan worden ziekenhuiskosten vergoed. Benieuwd naar de zorgpremie van 2024? Lees dan gerust verder.

Vergelijk zorgverzekeringen voor 2024

Wat is een internationale zorgverzekering?

Een internationale zorgverzekering is een verzekering waarmee je jezelf kunt verzekeren tegen medische kosten in het buitenland, als je woont of reist buiten Nederland. In bepaalde gevallen kan het zo zijn dat je geen recht hebt op de basisverzekering in Nederland. Zo kan het zijn dat je in afwachting bent van een Nederlandse verblijfsvergunning. Of kan het zo zijn dat je emigreert of woonachtig bent in het buitenland. In zo’n geval kan een internationale zorgverzekering goed van pas komen. Deze verzekering kan je goede dekking bieden tegen zorgkosten, waaronder ziekenhuisopnames in het buitenland.

De waarde van een internationale zorgverzekering

Een internationale zorgverzekering is een private verzekering waarmee je medische zorg in het buitenland kunt dekken. Deze verzekering kan waardevol zijn voor mensen die vaak reizen of voor een langere tijd in het buitenland verblijven. Andere situaties waarin deze verzekering goed van pas kan komen zijn:

 • Je gaat voor een langere periode reizen.
 • Je woont in Nederland, maar ontvangt inkomen van een werkgever uit het buitenland.
 • Je woont in Nederland, maar bent nog in afwachting van een Nederlandse verblijfsvergunning.
 • Je gaat in het buitenland wonen/werken.

Als je een internationale zorgverzekering overweegt, is het verstandig om de verschillende voor- en nadelen, polisvoorwaarden en dekkingen naast elkaar te leggen. De zorgpremie van 2023 vergelijken kan gemakkelijk en snel met behulp van onze onafhankelijke vergelijker.

Medische acceptatie en wachttijd

Het kan voorkomen dat je bij het afsluiten van een internationale zorgverzekering te maken krijgt met medische acceptatie. Dit houdt in dat de verzekeraar je mag weigeren of de premie mag verhogen aan de hand van de volgende factoren:

 • Het land van herkomst.
 • De huidige gezondheid.
 • Medische geschiedenis.
 • De leeftijd.
 • Wachttijd. Daarnaast kan het voorkomen dat bepaalde verzekeraars een wachttijd inschakelen voor zorg. Voorbeelden van bepaalde zorg waarbij er een wachttijd gehanteerd kan worden, is zwangerschap.

Beste internationale zorgverzekering

Je kunt een internationale zorgverzekering afsluiten bij veel verzekeraars. Ben je op zoek naar een zorgverzekering met internationale dekking? Je kunt bij ons de beste internationale zorgverzekering vergelijken met meerdere internationale zorgverzekeringen. Het vergelijken van goede zorgverzekeringen kan gemakkelijk en snel op onze site. Jij geeft aan wat je wensen en behoeften zijn en wij tonen vervolgens zorgverzekeringen voor jou. Vul gerust onze vergelijker in en bekijk je opties.

Wie betaalt de medische kosten bij een ongeval?

Wanneer je de internationale zorgverzekering afsluit, betaal je maandelijks een vast bedrag aan premie. Maar wie betaalt de medische kosten als je in een ongeval terechtkomt bij een internationale zorgverzekering afsluiten? Nou, in 2007 werd een convenant voor samenloop van reis- en zorgverzekering gesloten tussen verschillende verzekeraars. Dit heeft veel voordelen voor de klant. Zo heeft de klant slechts één aanspreekpunt en wordt de klant niet van het kastje naar de muur gestuurd door verzekeraars van de internationale zorgverzekering. Met het convenant van zorgverzekering wordt bij een ongeval eerst een alarmcentrale benaderd. Deze alarmcentrale regelt de hulpverlening en de afhandeling van de zorgkosten. Vervolgens bepalen de verzekeraars na het ongeval onderling wie welke kosten moet betalen. De zorgpremie voor een internationale verzekering vergelijken kan op Verzekering.nl.

Kosten internationale zorgverzekering

Wat zijn de kosten van een internationale ziektekostenverzekering?
De zorgpremie voor deze verzekering is sterk afhankelijk van diverse factoren, waaronder:

 •  De gekozen dekking.
 • Je leeftijd.
 • Het land van bestemming voor je reis of emigratie.
 • De duur van het verblijf.
 • De gekozen verzekeraar.
 • Eventuele aanvullende dekkingen.

Ben je benieuwd naar de kosten van de zorgpremie in 2024? Vul dan gerust onze vergelijkingstool in. Door enkele gegevens in te voeren, kun je binnen enkele minuten diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. De best passende zorgverzekering vind je via Verzekering.nl!

Internationale zorgpremie 2024 vergelijken

Internationale zorgverzekering afsluiten

Een zorgverzekering met internationale dekking afsluiten kun je eenvoudig doen via Verzekering.nl. Bij het afsluiten van een internationale zorgverzekering wordt er vaak gekeken naar een aantal factoren. De factoren waarmee er rekening wordt gehouden bij het afsluiten van een internationale zorgverzekering zijn: leeftijd, huidige gezondheid.

Vergelijk zorgverzekeringen voor 2024

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven