Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Zorgverzekering aanpassen

Antwoord

Zorgverzekering aanpassen

Het kan soms voorkomen dat je zorgpolis niet voldoende aansluit bij uw zorgwensen of behoeften. In dit geval is het mogelijk om je zorgverzekering aan te passen. Jaarlijks is het mogelijk om je zorgverzekering te wijzigen in te periode tussen 12 en 31 december. Het is belangrijk om jaarlijks te kijken naar je zorgverzekering. Het kan namelijk mogelijk zijn dat je zorgverzekeraar de polisvoorwaarden heeft veranderd. Ook kan het zo zijn dat je zorgbehoeften zijn veranderd. Vind een passende zorgverzekering gemakkelijk en snel via Verzekering.nl. Vergelijk goedkope zorgverzekeringen via onze site en bespaar flink op de premie van je zorgverzekering.

Zorgverzekering aanpassen tot wanneer?

Het is mogelijk om je zorgverzekering aan te passen. Zorgverzekering aanpassen. Tot wanneer kan dat? Het wijzigen van je zorgverzekering is mogelijk in de periode tussen 12 november en 31 december

Tussentijds zorgverzekering aanpassen

Waarom zorgverzekering aanpassen?

Een zorgverzekering aanpassen kan een verstandige keuze zijn. Maar in welke situaties is het verstandig om je zorgverzekering aan te passen? Situaties, waarin je bijvoorbeeld je zorgverzekering aan kunt passen zijn:

Wanneer een verzekerde 18 jaar wordt

Wanneer een verzekerde 18 jaar wordt, is de verzekerde verplicht om zichzelf te verzekeren met een zorgverzekering. De verzekerde is dan premieplichtig en heeft de mogelijkheid om zelfstandig een verzekering af te sluiten. Als de verzekerde ervoor kiest om geen nieuwe zorgverzekering af te sluiten, dan blijft hij/zij verzekert onder de huidige verzekeraar.

Wanneer je bent meeverzekerd

Als je bent meeverzekerd, is het mogelijk om je verzekering tussentijds aan te passen. Wanneer je dit doet, word je verantwoordelijk voor het betalen van de premie.

Wanneer je te maken krijgt met een echtscheiding

Wanner je te maken hebt met een echtscheiding, kan de verzekerde de verzekering van ex-partner of kinderen stopzetten. Het is echter niet mogelijk voor de verzekeringsnemer om zelf over te stappen van zorgverzekeraar. Dit betekent dat de zorgverzekering voor de verzekerde gewoon blijft doorlopen.

Zorgverzekering aanpassen januari

Is het mogelijk om je zorgverzekering aan te passen in de maand januari? In sommige gevallen is het mogelijk om je verzekering nog in de maand januari aan te passen. Echter geldt dit meestal alleen voor aanvullende verzekeringen of tandartsverzekeringen.

Kun je halverwege het jaar een aanvullende verzekering afsluiten?

Is het mogelijk om halverwege het jaar een aanvullende verzekering af te sluiten? Ja dat kan. Echter is dit alleen mogelijk in een aantal gevallen. De gevallen waarin het afsluiten van een aanvullende verzekering mogelijk is zijn:

  • Wanneer je 18 wordt
  • Wanner je uit militaire dienst gaat treden
  • Wanneer je naar Nederland verhuist

Zorgverzekering aanpassen/afsluiten

Een zorgverzekering aanpassen kan verstandig zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je zorgbehoeften zijn veranderd. Een passende verzekering hebben is dan ook essentieel. Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk diverse zorgverzekeringen vergelijken. Wij hebben samenwerkingsverbanden met veel zorgverzekeraars, zodat je kan profiteren van de beste zorg. Vul onze vergelijkingstool in. Wij weergeven de best passende verzekeringen aan de hand van de door jou ingevulde gegevens. Vergelijk de beste verzekeringen via onze site. Vind de scherpste premies voor je zorgverzekering via Verzkering.nl.

Direct zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright