Zakelijk

Wij zijn een jong gezin, welke zorgverzekeraar is geschikt?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


Er zijn zorgverzekeraars die zich speciaal richten op jonge gezinnen of die aanvullende verzekeringen aanbieden voor gezinnen. Kijk daarbij goed naar de samenstelling en wensen van je gezin. Met oudere kinderen zal een dekking voor orthodontie relevanter zijn dan wanneer je jonge kinderen hebt. Het kiezen van één zorgverzekering voor het gezin zorgt voor overzicht. Het is wel verstandig om te kijken of jij en je partner een persoonlijke zorgverzekering nodig hebben. Zo voorkom je dat jij of je partner over- of onderverzekerd is.

Tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent is het goed om extra op te letten op je zorgverzekering. Een bevalling zonder medische noodzaak in het ziekenhuis is deels voor eigen rekening en ook voor kraamzorg moet je een eigen bijdrage leveren. Een aantal dingen waar je op moet letten tijden je zwangerschap zijn: vergoeding eigen bijdrage kraamzorg en ziekenhuisbevalling, vergoeding fysiotherapie en een tandartsdekking.

Je kinderen meeverzekeren

Kinderen tot 18 jaar hebben alle nodige noodzakelijke zorg in het basispakket zitten. Daarnaast zijn ze verzekerd voor alle vergoedingen uit het aanvullende pakket van de ouder waar ze staan bijgeschreven. Dit kan handig zijn als er behoefte is aan alternatieve geneesmiddelen of een eigen bijdrage die voor medicijnen moet worden betaald. Het is dus handig om kinderen mee te verzekeren op de polis van de ouder met de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering. De belangrijkste dekkingen waar je als ouder op moet letten bij het afsluiten zijn: orthodontie, tandartsdekking en fysiotherapie.

Waar moet ik op letten?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor je gezin is het verstandig om op een aantal dingen te letten:

  • Verzeker je kinderen mee bij de ouder die de zorgverzekering heeft met de beste aanvullende dekking.
  • Neem bij het afsluiten van een zorgverzekering in overweging om een aanvullende verzekering af te sluiten voor orthodontie, brillen en lezen, fysiotherapie en tandartsdekking.
  • Sluit niet te snel een zorgverzekering af. Neem de tijd om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken om op die manier de beste verzekering te vinden voor jouw gezin.
  • Je kan behoorlijk besparen op de maandelijkse premie als je het eigen risico vrijwillig verhoogd. Denk goed na of dit verstandig is voor jou en jouw gezin.
  • Je kinderen worden niet automatisch meeverzekerd. Je moet je kinderen apart aangeven.

Blijf vergelijken

Elk jaar wordt het eigen risico opnieuw vastgesteld door de overheid en worden de voorwaarden van de verzekeringen gewijzigd. Lees deze goed door en kijk of de huidige verzekering nog steeds de beste optie is voor jou en je gezin. Voor een duidelijk overzicht van alle verzekeraars kun je gebruik maken van onze handige vergelijker.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven