Zakelijk

Wat kost het trekken van een verstandskies?

Veelgestelde vragen wat kost het trekken van een verstandskies?


Moet je één of meerdere verstandskiezen laten trekken en vraag je je af wat hiervoor de kosten zijn? Wij hebben dit voor jou onderzocht en leggen het graag uit. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Vergoeding voor het trekken van een verstandskies

De vergoeding voor het trekken van een verstandskies hangt af van de zorgverlener die deze ingreep uitvoert. Als een tandarts de verstandskies verwijdert, worden de kosten niet gedekt door de basisverzekering. Echter, met een tandartsverzekering kun je wel aanspraak maken op vergoeding van deze kosten. Bij een kaakchirurg worden de kosten doorgaans wel vergoed door de basisverzekering. Het trekken van een verstandskies bij de kaakchirurg wordt echter alleen vergoed als de tandarts je heeft doorverwezen. Zonder verwijzing zal de basisverzekering niets vergoeden.

Houd er rekening mee dat als je basisverzekering de kosten voor het trekken van een verstandskies vergoedt, het eigen risico van toepassing kan zijn.

Kosten voor het trekken van een verstandskies

De kosten voor het laten trekken van een verstandskies bij de tandarts liggen meestal tussen de €50 en €100 per tand. Als een kaakchirurg de verstandskies verwijdert, kunnen de kosten variëren van €150 tot €400. Aangezien de kosten aanzienlijk kunnen verschillen, is het raadzaam om contact op te nemen met je tandarts voor een nauwkeurige schatting van de kosten in jouw specifieke situatie.

Vergelijk zorgverzekeringen op Verzekering.nl

Wil je weten welke tandartsverzekering het beste bij jouw situatie past? Klik op de ‘vergelijk tandartsverzekeringen’ knop om gebruik te maken van onze vergelijker. Zo krijg je snel een overzicht van alle aanbieders met de beste premie voor jouw wensen en behoeften. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk tandartsverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven