Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat kost een zorgverzekering

Antwoord

Hoeveel kost een zorgverzekering?

In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vragen als hoeveel kost een zorgverzekering?, wat kost een zorgverzekering voor een 18-jarige?, en wat zijn de kosten voor basisverzekering? Worden vaak gesteld. In dit artikel worden deze vragen uitgebreid beantwoord.

Kosten basisverzekering

De vragen zoals: “Hoeveel kost een zorgverzekering?” en “wat kost een basis zorgverzekering?” is moeilijk te beantwoorden, want het verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar bepaalt zelf hoeveel de zorgverzekering kosten zullen worden voor elk kalenderjaar. De gemiddelde kosten van de basisverzekering liggen tussen de €110,- en €134,-. Maar de exacte zorgverzekering kosten zijn afhankelijk van je eigen zorgbehoefte.

Stel aan jezelf de volgende 2 vragen! Ben je tevreden met je huidige zorgverzekeringskosten? Voldoet de huidige zorgverzekering nog aan je zorgbehoefte? Als je antwoord op beide vragen "nee" is, dan is verstandig om de andere zorgverzekeraars, die mogelijk een lage basisverzekering kosten bieden, te vergelijken.

Gemiddelde kosten zorgverzekering

De gemiddelde kosten van een zorgverzekering beginnen bij aantal zorgverzekeraars vanaf €110-. Bij het berekenen van je premie zal je waarschijnlijk merken dat de hoogte van de zorgverzekering kosten afhankelijk is van je huidige situatie en de aanvullende dekking die je kiest.

Het berekenen van de gemiddelde kosten van je zorgverzekering is niet zo eenvoudig, want er zijn aantal punten dat afhankelijk is van je huidige situatie. Bij het berekenen van de zorgverzekering kosten wordt er rekening gehouden met aantal factoren en voorkeuren die je zelf stelt. Bij deze factoren hangt de hoogte van je zorgverzekering kosten per zorgverzekeraar.

 • Leeftijd en postcode
 • Volledige keuzevrijheid (restitutiepolissen) of geen voorkeur (alle polissen)
 • Eigen risico (verplicht minimale €385,-)
 • Aanvullende dekkingen

Wat kost een zorgverzekering voor een 18-jarige?

Iedereen in Nederland krijgt enkele maanden voor zijn 18e verjaardag een brief van de zorgverzekeraar. Normaal gesproken ben je op dat moment verzekerd door je ouders. In die brief word je geïnformeerd hoe je je zorgverzekering op eigen naam kunt afsluiten. Het is logisch dat je goed verzekerd wilt zijn, maar niet te veel wilt betalen voor je zorgkosten. De mogelijkheid om te vergelijken, de verschillende zorgverzekeraars en zorgverzekering kosten zal altijd bestaan. Als je 18 jaar bent dan kun je ook een hoop besparen, want het verschil tussen de duurste en de goedkoopste verzekering in die leeftijdscategorie loopt op tot €50,- per maand.

De vraag “Wat kost een zorgverzekering voor een 18-jarige” is zeer actueel, omdat de leeftijd een grote invloed heeft op de kosten van je zorgverzekering. Vergeet niet dat je naast de basisdekking die je verplicht bent af te sluiten, ook een eigen risico betaalt van minimaal €385,-. Je betaalt het eigen risico voor eventuele medicijnen, behandelingen in het ziekenhuis of een rij met de ambulance.

Je hebt daarnaast recht op zorgtoeslag. En omdat je als 18-jarige nog geen hoog inkomen hebt, kun je gerust een zorgtoeslag aanvragen via de website toeslagen.nl van de belastingdienst. Na het aanvragen krijg je maandelijks een geldbedrag. Dat zal je helpen om een deel van je zorgpremie te betalen.

Vergelijk een aantal zorgverzekeringen!

Hieronder onderscheiden we aantal verschillende zorgverzekeraars voor 18-jarigen. Dit zijn de top 5 goedkoopste basisverzekeringen en de top 2 zorgverzekeraars met de goedkoopste aanvullende dekking voor 18-jarigen.

Goedkoopste zorgverzekeringen 18 jaar

Top 5 2022

 • Basisverzekering inclusief tand bij een ongelukje bij “Jaaah” – premie/maand €89,-
 • Basisverzekering “Ziezo” – premie/maand €108,25
 • Basisverzekering inclusief pechvogelhulp” bij “Ditzo” – premie/maand €109,85
 • Basisverzekering “De Friesland” – premie/maand €122,20
 • Basisverzekering “Zorg en Zekerheid” – premie/maand €130,60


Top 2 inclusief aanvullende dekking 2022

 • Achter de hand pakketje: tandverzekering bij“Just” – premie/maand €121,20
 • Klein pakketje: tandverzekering 1 75% bij “CZdirect” – premie maand €126,95

Vergelijken de kosten van een zorgverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope zorgverzekering? Bekijk dan de zorgverzekeringen op onze site. Vergelijk verschillende zorgverzekeraars op onze website en vind de beste zorgverzekering die past bij je persoonlijke voorkeuren. Als je niet uitkomt? Wacht niet te lang en stel direct een vergelijking op verzekeringen.nl met onze vergelijker.

Vergelijk de beste zorgverzekeringen

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright