Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Ben je wonend of werkend in Nederland? Dan is de basisverzekering voor jou wettelijk verplicht. De inhoud hiervan wordt bepaald door de overheid. Wanneer er iets in de basisverzekering verandert, geldt dit dus voor alle zorgverzekeraars. Ook zijn zorgverzekeraars verplicht om iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Als je zorg uit het basispakket gebruikt, dan betaal je eerst nog het eigen risico. Het verplicht eigen risico van €385,- (2019) bleef in 2020 hetzelfde. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis met hun ouders meeverzekerd en hebben geen eigen risico. In 2019 sloten 17,2 miljoen mensen een basisverzekering af. Circa 14,4 miljoen mensen namen er een aanvullende verzekering bij.

Je kunt de zorgverzekeringen eigenlijk in drie categorieën kunt indelen. De basisverzekering, aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. In onderstaande tekst lees je meer over wat deze verzekeringen inhouden en wat het verschil precies is. De basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering en/of een tandartsverzekering.

Een aanvullende verzekering is bedoeld voor de vergoeding van zaken die niet zijn opgenomen in je basisverzekering. Denk hierbij aan brillen/ lenzen, zorghotel, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie etc. Je kiest natuurlijk alleen zaken die voor jou van toepassing zijn om aanvullend te verzekeren. Ook kun je kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering. Deze biedt dekking voor tandartskosten en soms ook orthodontie. Dit is wel een relatief dure aanvulling, dus is het hierbij van belang dat je weet hoeveel kosten je gaat maken en/ of het voor jou toegevoegde waarde heeft om deze verzekering af te sluiten. Wanneer je namelijk meer betaalt dan je er daadwerkelijk uithaalt, is deze verzekering voor jou waarschijnlijk overbodig.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright