Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat is een aanvullende verzekering?

Antwoord

Een aanvullende verzekering is bedoeld voor de vergoeding van zaken die niet zijn opgenomen in je basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan brillen of lenzen, zorghotel, alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie. Je kiest natuurlijk alleen zaken die voor jou van toepassing zijn om aanvullend te verzekeren.

Aanvullende tandartsverzekering

Ook kun je kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering. Deze biedt dekking voor tandartskosten en soms ook orthodontie. Dit is wel een relatief dure aanvulling, dus is het hierbij van belang dat je weet hoeveel kosten je gaat maken en of het voor jou dus toegevoegde waarde heeft om deze verzekering af te sluiten. Wanneer je namelijk meer betaalt dan je er daadwerkelijk uithaalt, is deze verzekering voor jou waarschijnlijk overbodig.

De basisverzekering is verplicht

Ben je wonend of werkend in Nederland? Dan is de basisverzekering voor jou wettelijk verplicht. De inhoud hiervan wordt bepaald door de overheid. Wanneer er iets in de basisverzekering verandert, geldt dit dus voor alle zorgverzekeraars. Ook zijn zorgverzekeraars verplicht om iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Als je zorg uit het basispakket gebruikt, dan betaal je eerst nog het eigen risico. Het verplicht eigen risico van €385,- (2019) bleef in 2020 hetzelfde. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis met hun ouders meeverzekerd en hebben geen eigen risico. In 2019 sloten 17,2 miljoen mensen een basisverzekering af. Circa 14,4 miljoen mensen namen er een aanvullende verzekering bij.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over zorgverzekeringen of ben je op zoek naar de best passende zorgverzekering? Bij Verzekering.nl kun je terecht bij onze veelgestelde vragen voor nog veel meer informatie over zorgverzekeringen. Bekijk ook onze handige vergelijker, waarmee je aan de hand van de filters gemakkelijk en snel overzicht krijgt van de zorgverzekeringen die het beste bij jou passen én het voordeligst zijn.


Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright