Zakelijk

Is het mogelijk om korting te krijgen op je zorgverzekering

Veelgestelde vragen zorgverzekering


Hoe kan je korting krijgen op je zorgverzekering?

Voor veel mensen is de hoogte van de zorgpremie een invloedrijke factor voor de keuze van een bepaalde zorgverzekering. Een aantal zorgverzekeraars speelt hier op in door korting te geven op de zorgverzekering. Zo wordt er door verschillende zorgverzekeraars op verschillende manieren wel eens korting gegeven. Op de volgende manieren wordt wel eens korting gegeven, namelijk:

  • Collectieve zorgverzekering
  • Jaarbetaling
  • Tegemoetkoming

Hieronder zullen we stap voor stap de kortingen uitleggen en hoe deze door de zorgverzekeraars worden toegepast.

Korting op collectieve zorgverzekering

De beste manier om een korting te krijgen op je zorgverzekering is via een collectieve zorgverzekering. Werkgevers, verenigingen of andere clubs kopen regelmatig zorgpakketten bij grote verzekeraars. Zo zorgen zij ervoor dat jij korting kan krijgen op een zorgverzekering. Vanaf 2023 is het echter niet meer mogelijk om korting te krijgen op de basiszorg. De overheid vindt dat dat voor iedereen gelijk moet zijn. Een collectieve zorgverzekering kan nog wel van pas komen voor aanvullende zorgverzekeringen. Zo kun je alsnog korting op zorgverzekering krijgen.

Korting op jaarbetaling

In sommige gevallen is het mogelijk om een korting te krijgen op jaarbasis. Bij veel verzekeraars kun je ervoor kiezen om niet maandelijks, maar per kwartaal of eens per jaar de premie te betalen. Als je ervoor kiest om in januari de zorgpremie voor het gehele jaar te betalen, krijg je vaak korting op de zorgverzekering. De hoogte van deze korting op jaarbetaling verschilt per verzekeraar.

Andere mogelijkheden voor korting op zorgverzekeringen

Ook geeft een zorgverzekeraar wel eens korting in de vorm van een tegemoetkoming voor chronische ziekten en hebben veel verzekeraars afspraken gemaakt met diverse zorgorganisaties, waardoor ze kortingen kunnen krijgen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Jaarlijks kan je veel besparen op zorgverzekeringen. Maak daarom gebruik van de handige informatie op onze website. Ook de onafhankelijke vergelijker zal goed helpen in het vinden van de juiste zorgverzekering. Hiermee kun je gemakkelijk een goedkope én goede zorgverzekering vinden. Zo zorg je ervoor dat je goed verzekerd het nieuwe jaar in gaat.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven