Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Aan het eind van ieder kalenderjaar heeft u de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. U kunt dan wisselen van zorgverzekeraar of bij uw huidige verzekeraar een andere zorgpolis afsluiten. Tot en met 1 februari van het volgende jaar kunt u een nieuwe verzekering afsluiten. De juiste verzekering voor u vinden kan een klus zijn. Maar door op tijd te beginnen en de verzekeringen te vergelijken valt het best mee en kunt u bovendien veel geld besparen.

Tussentijds overstappen

Overstappen van zorgverzekering kan in principe één keer per jaar. In een aantal situaties kunt u wel tussentijds een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Mocht u tussentijds willen overstappen kunt u het best bij uw huidige verzekering navragen wat de precieze voorwaarden zijn waar u aan moet voldoen.

Wanneer u wilt overstappen van zorgverzekering is het van belang op tijd een nieuwe verzekering af te sluiten. Wanneer u namelijk uw verzekering stopzet bent u op een gegeven moment onverzekerd. Hierdoor loopt u kans op een flinke boete. Ons advies is dan ook om voor eind december al een nieuwe polis af te sluiten, dit ook in verband met medische acceptatie bij aanvullende verzekeringen. Op 12 november zijn de zorgpremies voor 2020 al bekendgemaakt. U kunt dus vanaf dat moment de verzekeraars vergelijken op onze vergelijkingssite: verzekering.nl Je kunt de nieuwe premies berekenen voor je zorgverzekering, zodat je ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

VERGELIJKEN, AFSLUITEN, BESPAREN | VERZEKERING.NLVergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright