Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Het is afhankelijk van het soort pakket dat u heeft hoe u kunt overstappen. Wanneer u een basispakket heeft, kunt u een keer per jaar overstappen naar een andere verzekeraar. Tot en met 1 februari van het volgende jaar kunt u een nieuwe verzekering afsluiten.

Aanvullende verzekering

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, kunt u meer dan een keer per jaar overstappen. Hoe u dat moet doen, verschilt per verzekeraar en kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Het is verstandig om de nieuwe aanvullende verzekering al af te sluiten wanneer de ander nog loopt, omdat u niet altijd geaccepteerd wordt door de verzekeraar. Zo komt u dus niet zonder aanvullende verzekering te zitten.

Collectieve verzekering

Wanneer u gebruik maakt van een collectieve verzekering vanuit uw werk en binnenkort van werkgever verandert, vervalt uw recht op die collectieve verzekering. De verzekeraar zal uw verzekering dan omzetten naar een reguliere verzekering. U kunt ook geen gebruik meer maken van de korting, en betaalt dus een hogere premie. U kunt overstappen naar een andere verzekeraar of u aansluiten bij de collectieve verzekering van uw nieuwe werkgever.

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

© copyright