Zakelijk

Hoe kan ik overstappen naar een andere zorgverzekering?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


Aan het eind van ieder kalenderjaar heb je de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Je kunt dan wisselen van zorgverzekeraar of bij je huidige verzekeraar een andere zorgpolis afsluiten. Tot en met 1 februari van het volgende jaar kun je een nieuwe verzekering afsluiten. De juiste verzekering voor je vinden kan een klus zijn. Maar door op tijd te beginnen en de verzekeringen te vergelijken valt het best mee en kun je bovendien veel geld besparen.

Tussentijds overstappen

Overstappen van zorgverzekering kan in principe één keer per jaar. In een aantal situaties kun je wel tussentijds een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Mocht je tussentijds willen overstappen kun je het best bij je huidige verzekering navragen wat de precieze voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen.

Wanneer je wilt overstappen van zorgverzekering is het van belang op tijd een nieuwe verzekering af te sluiten. Wanneer je namelijk je verzekering stopzet ben je op een gegeven moment onverzekerd. Hierdoor loop je kans op een flinke boete. Ons advies is dan ook om voor eind december al een nieuwe polis af te sluiten, dit ook in verband met medische acceptatie bij aanvullende verzekeringen. Op 12 november zijn de zorgpremies voor 2020 al bekendgemaakt. Je kunt dus vanaf dat moment de verzekeraars vergelijken op onze vergelijkingssite: Verzekering.nl. Je kunt de nieuwe premies berekenen voor je zorgverzekering, zodat je ook in 2020 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

VERGELIJKEN, AFSLUITEN, BESPAREN | VERZEKERING.NL

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven