Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat dekt een aanvullend pakket?

Antwoord

Wat is een aanvullende verzekering?

De overheid bepaalt alleen wat er in het basispakket wordt opgenomen. Het basispakket dekt de zorgkosten van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek. Een aanvullende verzekering vergoed de zorg die niet wordt vergoed uit de verplichte basisverzekering. De zorgverzekeraar stelt zelf zijn aanvullende verzekeringen op en de bijbehorende voorwaarden, premies en kosten. Dit betekent dus ook dat een zorgverzekeraar een hogere premie kan vragen als je ouder of chronisch ziek bent.

Een basisverzekering dekt dus niet alle kosten die je maakt. Brillen/lenzen, tandartskosten, fysiotherapie (eerste 20 behandelingen zelf betalen als je chronische aandoeningen hebt) worden bijvoorbeeld niet vergoed vanuit een basisverzekering. Voorzie je veel medische kosten, dan kan een aanvullende verzekering handig zijn. Zo kan je een aanvullende verzekering afsluiten voor:

• Tandheelkundige zorg

• Brillen/lenzen

• Buitenlandse zorg

• Orthodontische behandeling (van kinderen)

• Diverse therapieën (alternatieve zorg)

Alle zorgverzekeraars bieden een aanvullende zorgverzekering aan. Je kunt meestal kiezen uit verschillende soorten pakketten. Bij de meeste zorgverzekeraars kan je de basisverzekering en aanvullende zorgverzekering ook samen met verschillende zorgverzekeraars combineren.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright