Zakelijk

Wat dekt een basispakket zorgverzekering 2024?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


De belangrijkste punten die gedekt worden vanuit het basispakket zorgverzekering 2024 zijn: een bezoek aan de huisarts, een bezoek aan de tandarts, medicijnen en fysiotherapie. Lees hier verder om te weten te komen wat er veranderd in het basispakket en wat voor belangrijke punten nog meer gedekt worden vanuit het basispakket in 2024.

  • Een bezoek aan de huisarts: Voor een bezoek aan de huisarts hoef je niks extra’s te betalen. Vanuit je basis zorgverzekering wordt dit gewoon gedekt door je verzekeraar. Je hebt dus geen eigen risico en geen eigen bijdrage bij een bezoek aan je huisarts.
  • Een bezoek aan de tandarts: Wat betreft tandheelkunde wordt er niet heel veel gedekt vanuit het basispakket. Hier is namelijk een speciale aanvullende dekking voor. Uit het basispakket wordt zowel chirurgische, tandheelkundige hulp als röntgenonderzoek vergoed. Voor deze ingrepen zal er eerst een eigen risico betaald moeten worden voordat iedereen de rest vergoed krijgt. Voor mensen worden de tandartskosten bijna volledig gedekt. Dit geldt namelijk voor controle en eenvoudige behandelingen.
  • Medicijnen: Er worden veel geneesmiddelen vergoed vanuit het basispakket. Wat geldt voor deze vergoeding is dat je vaak eerst een eigen bijdrage of eigen risico zal moeten betalen.
  • Fysiotherapie: Met de basiszorgverzekering wordt fysiotherapie niet heel uitgebreid gedekt. Je hebt een risico bij de behandelingen. Er wordt dus grotendeels vergoed, maar toch zal je een eigen risico moeten betalen.

Een aantal andere belangrijke punten die gedekt worden vanuit het basispakket in 2024

  • Anticonceptie (tot 21 jaar)
  • Kraamzorg
  • Plastische chirurgie (alleen bij medische noodzaak)
  • Psychologische zorg
Eigen risico

Voor bijna alle punten die vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering zal je een eigen risico moeten betalen. Dit hangt af van de specifieke vergoeding. Voor ongeveer 1/3 van de verschillende dekkingen in het basispakket zal je een eigen bijdrage moeten betalen. Dit zal afhangen van de behandeling die je zal ondergaan.

Veranderingen basispakket zorgverzekering 2024

Elk jaar verandert de basis zorgverzekering. De overheid bepaalt elk jaar wat de dekkingen zijn. Voor 2024 komt er valpreventie training voor ouderen in het pakket. Kraamzorg wordt verder uitgebreid. Dit werd al vergoed uit het basispakket maar wordt uitgebreid.

Zo wordt de vergoeding voor een periode van minimaal 24 uur naar maximaal 80 uur uitgebreid. De standaardperiode na de geboorte was 10 dagen. Dit wordt verlengd tot 6 weken. Mensen die door het Covid-19 nu langdurige klachten hebben aan hun longen, oftewel Long Covid krijgen hun zorg vergoed vanuit de basisverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Alhoewel het basispakket zorgverzekering vastgesteld is door de overheid kunnen de premies wel verschillen per verzekeraar. Om de beste premie voor jouw situatie te vinden kun je gebruikmaken van onze vergelijkingstool. Klik op de ‘vergelijk zorgverzekering’ knop en vind de zorgverzekering die het beste bij jou past. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk zorgverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven