‘Zorgtoeslag moet direct naar de zorgverzekeraars’

Zorgverzekering nieuws

‘Zorgtoeslag moet direct naar de zorgverzekeraars’

1 minuut leestijd

Het Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) wil dat de Belastingdienst de zorgtoeslag in de toekomst direct overmaakt naar de zorgverzekeraar. ‘Eenvoud loont. Oplossingen om schulden te voorkomen.’

Schulden voorkomen

Het RVS stelt vast dat de zorgtoeslag te vaak gebruikt wordt voor andere zaken dan de zorgverzekering. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zou om deze reden een op de vijf Nederlanders in de schulden zitten.

De zorgtoeslag wordt namelijk tien dagen voordat u uw zorgverzekering moet betalen, al op uw rekening gestort. De kans is hierdoor groot dat het bedrag al op gemaakt is als de zorgverzekering nog betaald moet worden.

Premie omlaag

Als de zorgtoeslag in de toekomst direct aan de zorgverzekeraar betaald wordt, betekent dit dat de zorgverzekeraar de premie omlaag kan brengen. Dit kan echter alleen als u recht heeft op zorgtoeslag.

Stel uw zorgverzekering bedraagt per maand € 130,72. U krijgt per maand € 89,- van de Belasting op uw rekening gestort. Wanneer de zorgtoeslag direct wordt overgemaakt naar de zorgverzekeraars, betekent dit dat u € 130,72 – € 89 = € 41,72 per maand moet overmaken aan uw zorgverzekering.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven