Zakelijk

Wat vergoed je zorgverzekering bij corona?

Zorgverzekering nieuws

Wat vergoed je zorgverzekering bij corona?

1 minuut leestijd
Corona is nog steeds een dagelijks gespreksonderwerp bij vele mensen. Gemiddeld zijn 5000 mensen positief getest in februari. Dit is afgenomen in vergelijking met januari. De ziekenhuisopnames blijven stijgen. Er is onduidelijkheid over wat je verzekeraar vergoed bij een opname in het ziekenhuis. Wat vergoed je zorgverzekeraar bij klachten of bij een besmetting met Corona?

Vergoeding bij een bezoek aan de huisarts

Bij symptomen van het coronavirus is er geen doorverwijzing van de huisarts nodig en kan je gelijk laten testen. Bezoek je wel de huisarts of komt de huisarts bij jou thuis, dan worden de kosten volledig vergoed door de basisverzekering.

Wordt een Corona test vergoed?

Bij symptomen van het coronavirus zoals keelpijn, neusverkoudheid of koorts, kan je bij de GGD laten testen. De test wordt vergoed door de basisverzekering wanneer je wel of geen verschijnselen van corona vertoont. Sinds 1 december 2020 kan je nu ook laten testen als je in aanraking bent geweest met iemand die positief getest is. De test krijg je dan na de 5e dag van de quarantaine.

Worden mijn behandelingen in het ziekenhuis vergoed?

Bij een ziekenhuisopname door een coronabesmetting worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt het eigen risico van minimaal €385. Bij het eigen risico zit naast de behandeling ook de Coronatest die vanuit het ziekenhuis wordt aangevraagd.

Wanneer het eigen risico volledig is gebruikt, worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering.

Herstelzorg

Wanneer je na het coronavirus nog steeds langdurige klachten hebt overgehouden kan je in aanmerking komen voor een extra vergoeding vanuit het basispakket. Kijk hiervoor op herstel van corona gedekt door de uitbreiding in het basispakket.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven